Στη Βουλή συζητείται αύριο η πρόταση του Σπύρου Κουλκουδίνα για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ολύμπου

Με την παρουσία υπουργών και υπηρεσιακών και κρατικών παραγόντων, αύριο Τετάρτη 26-6-2024, στις 4 το απόγευμα, συνεδριάζει η Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση του Βουλευτή κ. Σπύρου Κουλκουδίνα για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ολύμπου.

Με πρωτοβουλία του κ. Κουλκουδίνα έχουν προσκληθεί στη συνεδρίαση και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων της Πιερίας για να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις.

Η πρόταση του Σπύρου Κουλκουδίνα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή και περιλαμβάνει:

-Αποκατάσταση και ανάδειξη μονοπατιών, διαμόρφωση δικτύων χιονοδρομικού, ορειβατικού, ποδηλατικού, περιπατητικού και αθλητικού τουρισμού.

-Νέο πλαίσιο για τα θέματα έρευνας, διάσωσης, πυροπροστασίας.

-Κίνητρα για clusters επιχειρηματικών συνεργασιών για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγροτουρισμού, ορεινού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού, προκειμένου να δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις η δυνατότητα να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

-Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ορεινού τουρισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που επιτρέπονται με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που έχει δημιουργηθεί για την περιοχή.

-Νέο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο για την ίδρυση τουριστικών μονάδων στην περιοχή που μπορεί να αφορούν καταλύματα, κατασκηνώσεις, glambing, υποδομές θρησκευτικού τουρισμού.

-Αναβάθμιση καταφυγίων και δημιουργία Σχολών Ποιμενικής, Κτηνοτροφίας και Τυροκομίας για την εκπαίδευση νέων αγροτών στην περιοχή του Ολύμπου.