Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ)

Ομόφωνα Πρόεδρος ο Γιώργος Καραλής

Το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιουνίου, στα γραφεία του ΠΟΤΑΠ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του  Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την κατανομή θέσεων και αξιωμάτων κατά τα προβλεπόμενα στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη  που ανέδειξε η Γενική Συνέλευση του ΠΟΤΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου, οπότε και διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργο Καραλή, την κα Ειρήνη Τσαγκαλίδου από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον κ. Δημήτρη Τοπαλίδη από την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, τον κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη από την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας, τον κ. Κων/νο Σιμόπουλο από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, τον κ. Αριστείδη Νίκα από τον «Οlympus Μarathon», τον κ. Οδυσσέα Μανωλόπουλο από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, την κα Αφροδίτη Μπέλλου και τον κ. Στέλιο Ούζα.

Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. εξελέγη ομόφωνα ο Δημοτικός Σύμβουλος Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής, ενώ κατανεμήθηκαν ομόφωνα και οι παρακάτω αρμοδιότητες σε κάποια από τα έντεκα μέλη του νέου Δ.Σ., και πιο συγκεκριμένα:

Αντιπρόεδρος: Οδυσσέας  Μανωλόπουλος

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης

Γενική Γραμματέας: Ειρήνη Τσαγκαλίδου

Οικονομικός Διαχειριστής: Στέλιος Ούζας

Εντεταλμένη Σύμβουλος Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού: Αφροδίτη Μπέλλου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοσίων  Σχέσεων:  Αριστείδης Νίκας

Προλογίζοντας τη συνεδρίαση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τόνισε χαρακτηριστικά «Ο στόχος όλων μας είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της Πιερίας και ως Περιφερειακή Αρχή ενεργούμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση. Η λειτουργία του ΠΟΤΑΠ αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνουμε σε αυτό τον τομέα. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της Πιερίας».

Στη συνέχεια, ο  Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής, αφού ευχαρίστησε την κα Σοφία Μαυρίδου για την πολύτιμη στήριξή της στον Οργανισμό και τα μέλη του Οργανισμού για την άριστη συνεργασία, ανέφερε: «Ο ΠΟΤΑΠ θα συνεχίσει δυναμικά να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στα τουριστικά πράγματα του τόπου, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση του Πιερικού τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, τη διαχείριση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και τη διερεύνηση εισόδου σε νέες, καθώς και τον εμπλουτισμό δράσεων τουριστικού περιεχομένου. Στο πλαίσιο αυτό οι συνέργειες με την Π.Ε. Πιερίας, τους τρεις Δήμους του νομού, την Ιερά μας Μητρόπολη και όλους τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων μας».

Μετά την εκλογή του Προέδρου και την κατανομή των αξιωμάτων έλαβε χώρα διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και καθορίστηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναπτύξει ο ΠΟΤΑΠ για την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.