Συνάντησης της Υφυπουργού Ανάπτυξης με την Αυστραλή βουλευτή και σκιώδη Υπουργό Βιομηχανίας Bridget Vallence

Προοπτικές για περαιτέρω συνεργασίες στο επίκεντρο της συνάντησης

Στη συνάντηση εργασίας που είχε η κυρία Μάνη με την κυρία Bridget Vallence, σκιώδη Υπουργό Βιομηχανίας και βουλευτή Αυστραλίας,  συζήτησαν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη, τη βιομηχανία και την τεχνολογία.

Η κα Μάνη ενημέρωσε την κα Vallence για τα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα», τα οποία αποτελούν έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, αναφέρθηκε επίσης στη χρηματοδότηση 20 εξ αυτών, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και το εμβληματικό έργο ThessΙntec στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αποτελέσει από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά πάρκα της Ευρώπης.

Κοινό σημείο ενδιαφέροντος αποτέλεσε η ανάπτυξη συνεργειών στους τομείς που απασχολούν και τις δύο χώρες, ενώ συζητήθηκαν και οι προοπτικές για μελλοντικές στρατηγικές συνεργασίες στον ψηφιακό τομέα, καθώς η Ελλάδα είναι ταχέως αναπτυσσόμενος προορισμός για ψηφιακούς νομάδες.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε τη σημασία της βαθύτερης κατανόησης και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται κοινά συμφέροντα και προκλήσεις στον πρωτογενή τομέα και στη βιομηχανία, επισημαίνοντας το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην απλοποίηση των διαδικασιών για την δημιουργία και αδειοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση  αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας, αλλά και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για ανάπτυξη και καινοτομία σε κρίσιμους τομείς, στοιχεία που θα συμβάλουν στην προαγωγή της αμοιβαίας ευημερίας και προόδου.