Συνάντηση της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ με τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου

Η. Τσιτλακίδης: «Η Πιερία αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας»

Η μοναδικότητα του Ολύμπου, και η προβολή του νομού και συγκεκριμένα της Νότιας Πιερίας, ήταν σε πρώτο πλάνο στη συζήτηση που είχαν ο Πρόεδρος κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, με τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Στην ήδη αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο φορέων συζητήθηκαν διεξοδικά οι νέες τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό, οι προτιμήσεις των επισκεπτών και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε η Πιερία να καταστεί 12μηνος τουριστικός προορισμός.

Στο επίκεντρο του διαλόγου τέθηκαν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καθαριότητα και η εν γένει διαχείριση του περιβάλλοντος, η πορεία σύνταξης μελέτης για την αλλαγή των χρήσεων Γης , η βελτίωση βασικών υποδομών στο μυθικό βουνό τον «ΟΛΥΜΠΟ» όπως η συντήρηση των μονοπατιών, η δημιουργία πυλών εισόδου κι εξόδου ,η ελεγχόμενη πρόσβαση, η φύλαξη του κ.α., και τέλος η περαιτέρω οργάνωση του αρχαιολογικού χώρου του Δίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση της Ε.Ξ.Π. για τον πρωτογενή τομέα και τη συνεργασία που θέλει να έχει με τοπικούς παραγωγούς δίνοντας έμφαση και προβολή σε αυτούς καθώς η ολοένα αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν οι τουρίστες του εσωτερικού στον τόπο μας, κυρίως από την Αττική, ανακαλύπτοντας τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρονται στον επισκέπτη.

«Η Πιερία είναι ένας ιδανικός προορισμός αφού εκτός από τη θάλασσα έχουμε τον Όλυμπο, τα Πιέρια με το χιονοδρομικό μας στο Ελατοχώρι, τους ορεινούς οικισμούς μας (Π. Παντελεήμονα, Π.Σκοτίνα κλπ) και προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες » σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Τσιτλακίδης

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Διοικητικό συμβούλιο ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Τοπαλίδης, ο Γ. Γραμματέας Νίκος Λαλούμης, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γεωργιάδης Ιωάννης και το αναπληρωματικό μέλος κ. Σεβλιάδης Κωνσταντίνος.