Τα de minimis και η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ….

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής κ.Θεόδωρος Σκυλακάκης και όχι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βορίδης, αποφάσισε την καταβολή των de minimis στους καπνοπαραγωγούς και του Νομού μας.

Άλλωστε ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σταύρος Αραχωβίτης ανταποκρινόμενος  σε έγγραφο του ΕΛΓΑ και της  αρμόδιας υπηρεσία του ΥπΑΑΤ συνέταξε σχετική εισήγηση με Αρ. Πρωτ. 711/136818/10-6-2019, για την δυνατότητα χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων με τις ποικιλίες καπνών «Μπασμά και Κατερίνης» την οποία και προώθησε στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Χουλιαράκη για να ακολουθήσει η πληρωμή των παραγωγών. Δυστυχώς ο κ.Χουλιαράκης δεν θέλησε να κάνει την πληρωμή  την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές για προφανείς λόγους, αν και η συγκεκριμένη απόφαση  μόνο εκλογικά δεν βοήθησε στην Πιερία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια ακολούθησε την Αύγουστο του 2019 ερώτηση της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα που συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές που ζητούσε την αποκατάσταση των αγροτών με την καταβολή του de minimis  από την σημερινή κυβέρνηση.

Η απάντηση στην ερώτηση και στην σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε με την καταβολή τώρα των χρημάτων στους παραγωγούς.

Προφανώς και χαιρετίζουμε την καταβολή των χρημάτων ,αλλά δεν δεχόμαστε να εγκαλεί η ΝΟΔΕ Πιερίας και να κατηγορεί ως ψεύτες τους τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πιερίας για ένα θέμα που και το διεκδίκησαν  και θα είχε κλείσει θετικά από τον Ιούλιο του 2019 αν δεν είχαν προκηρυχτεί  εκλογές.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι εκτός από τα de menimis πολλοί  περισσότεροι  αγρότες του Νομού  είδαν να καταβάλλονται  στους λογαριασμούς τους  χρήματα επειδή οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν, σε συνεργασία  πάντα με τους αγρότες, να εντάξουν στις  μειονεκτικές περιοχές διπλάσιο σχεδόν αριθμό στρεμμάτων.

Να ευχηθούμε ακόμη χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αλληλεγγύη και ευτυχία. Ως ΣΥΡΙΖΑ  στην Πιερία και κοινοβουλευτικά και κινηματικά θα είμαστε πάντα  δίπλα  στους Πολίτες και το 2020!

Γραφείο Τύπου Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ