Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης ενισχύει το εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό προσωπικό του

  • Προσλήψεις 15 ατόμων για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
  • Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης των υλικοτεχνικών υποδομών

Χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια ώστε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, που εδώ και πέντε δεκαετίες διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μουσική εκπαίδευση και στην πολιτιστική ζωή της Κατερίνης, να προχωρήσει στην ενίσχυση – αναβάθμιση του εκπαιδευτικού – καλλιτεχνικού προσωπικού του. Παράλληλα, στον εξωραϊσμό των υλικοτεχνικών του υποδομών.

«Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης – παρά τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετώπισε – είναι πυλώνας, ο οποίος υποστηρίζει την παιδεία και την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και πρέπει να στοχεύει ψηλά», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

«Αναβαθμίζουμε το Δημοτικό Ωδείο. Εκκινώντας από το εσωτερικό του κτιρίου, ολοκληρώνονται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φθαρμένου εξοπλισμού. Με τη μεταφορά της γραμματείας από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο προστέθηκε μία ακόμη αίθουσα διδασκαλίας, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 15. Η σημαντικότερη αναβάθμιση όμως συντελείται στο εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό προσωπικό του Ωδείου το οποίο φέτος υπερδιπλασιάζεται», σημειώνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κοκαβίδης.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Ωδείο προσλαμβάνει 15 υπαλλήλους (ΙΔΟΧ με διάρκεια σύμβασης έως 9 μήνες) ως καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των τμημάτων του. Οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών που περιλαμβάνει η προκήρυξη: 4 καθηγητές Πιάνου, 2 κιθάρας, 1 βιολιού, 1 κρουστών, 1 παραδοσιακού κλαρίνου, 1 λύρας ποντιακής, 1 Βυζαντινής μουσικής, 1 Ανωτέρων Θεωρητικών-Σύνθεσης, 1 Μουσικοπαιδαγωγός, 1 Χοροδιδάσκαλος για διδασκαλία ρυθμικής αγωγής (κλασικής κατεύθυνσης), 1 Απόφοιτος ΤΕΦΑ για διδασκαλία Παραδοσιακών χορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο εκπαιδευτικό – καλλιτεχνικό προσωπικό  θα στελεχώσει τα υφιστάμενα τμήματα (Πιάνο, Βιολί, Φλάουτο, Κιθάρα, Μπουζούκι, Ανώτερα Θεωρητικά – Σύνθεση, Μονωδία, Ακορντεόν, Αρμόνιο, Μοντέρνο Πιάνο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Φλογέρα, Μουσική Προπαιδεία). Επίσης, τμήματα που είτε είχαν σταματήσει να λειτουργούν (Βυζαντινή Μουσική, Μουσικοκινητική – Ρυθμική Αγωγή, Διεύθυνση Χορωδίας), είτε νεοσύστατα  (Κρουστά, Λύρα Ποντιακή, Κλαρίνο Παραδοσιακό).

Επιπλέον, κατά το σχολικό έτος 2024-2025, θα λειτουργήσουν πέντε χορωδιακά σύνολα και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δ.Ω.Κ.