Το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου στο Πρόγραμμα αναβάθμισης υποδομών Υγείας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εννέα   συμβάσεις  που αφορούν   την Ενεργειακή Αναβάθμιση, τον Εκσυγχρονισμό και την Ανακαίνιση των κτιρίων των Κέντρων Υγείας  μεταξύ των οπoίων και το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου υπογράφηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Υγείας και έχει  ενταχθεί για χρηματοδότηση από Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα  έργα  των τελευταίων  δεκαετιών.

Το θέμα της ένταξης του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου στο πρόγραμμα έργων αναβάθμισης υποδομών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είχε συζητηθεί σε πρόσφατη συνάντηση του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα συνολικά έργα που θα υλοποιηθούν στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας  είναι συνολικού προϋπολογισμού 72εκ € και αφορούν  δράσεις τόσο στην  Πρωτοβάθμια όσο και στη  Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέχρι σήμερα ολοκλήρωση των συμβάσεων  έργων μέσω της χρηματοδότησης  του Ταμείου & Ανθεκτικότητας  στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας  αγγίζει το 57% του συνολικού σχεδιασμού.   

Παραμένει πρώτη μου προτεραιότητα η ενίσχυση των υποδομών Υγείας στο Νομό Πιερίας, τονίζει με δήλωσή του ο κ.Κουλκουδίνας.