Το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας» έτοιμο και χρήσιμο

Παρουσιάστηκε από τον ΠΟΤΑΠ και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

  Ένα ακόμα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο προστέθηκε στη φαρέτρα των δεδομένων που σχετίζονται με την ψηφιακή αποτύπωση αλλά και την ευχέρεια πρόσβασης στην εξελισσόμενη  κοινωνία της   πληροφόρησης, γύρω από την πολιτιστική ταυτότητα της Πιερίας και κατ’ επέκταση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

  Το «Πολιτιστικό Καλεντάρι της Πιερίας» παρουσιάστηκε στην ψηφιακή του μορφή, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν την Μεγάλη Τρίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι επί κεφαλής των δύο φορέων  που υλοποίησαν την πρωτοβουλία, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) κ. Γιώργος Καραλής.

  Επιχειρήσεις, οργανισμοί, σύλλογοι και φυσικά πρόσωπα, έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληροφορούνται για την ιστορική διαδρομή των πολιτιστικών δρώμενων, για το αρχειακό τους υλικό, τις δράσεις που προγραμματίζουν, επιζητώντας και αντλώντας μέσω του «Πολιτιστικού Ημερολογίου της  Πιερίας» κάθε γνώση και ενημέρωση.

  Παράλληλα οι ίδιοι οι συλλογικοί φορείς δύνανται να καταχωρούν απ’ ευθείας τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας στον ορθό και ευρύτερο προγραμματισμό των πρωτοβουλιών τους, συνεισφέροντας ακόμα και  υποβοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην αποφυγή στον ίδιο χρόνο αλληλοκάλυψης των δρώμενων του καθενός.

  Ο σχεδιασμός του «Πολιτιστικού Καλενταριού Πιερίας» προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε τον Μάρτιο του 2023, επί προεδρίας στον Π.Ο.Τ.Α.Π. του Ηρακλή Τσιτλακίδη και έντεκα μήνες μετά παραχωρείται προς χρήση.

Η παρουσίαση

  Ως άριστος οικοδεσπότης της πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γιώργος Καραλής, παρουσία των μελών του Δ.Σ. κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη και κ. Στέλιου Ούζα, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Τύπου, τα μέλη του Οργανισμού και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη σημαντική και καθοριστική της συμβολή στην υλοποίηση του Πολιτιστικού Ημερολογίου, τονίζοντας: «Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας σε ένα ακόμα κάλεσμα του Π.Ο.Τ.Α.Π. στην επίσημη παρουσίαση του  ¨Πολιτιστικού Καλενταριού Πιερίας¨ το οποίο υλοποιήσαμε με μια καινοτόμο start up εταιρεία του τόπου μας, ο υπεύθυνός της θα μας ενημερώσει στη συνέχεια αναλυτικά. Έρχεται να συμπληρώσει παραγωγικότερα τα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα μας και με το νέο μας εργαλείο θα έχουμε πλέον μια ολοκληρωμένη διάσταση στις απαιτήσεις της κοινωνίας της πληροφόρησης προς όφελος του νομού μας γενικότερα. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας εύχομαι Καλό Πάσχα».

          Στην τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου: «Θα σταθώ και θα μοιραστώ μαζί σας τη μεγάλη σημασία και το ρόλο που παίζει μια θεματική ενότητα του πολιτισμού για την ανάδειξη μιας περιοχής. Το “Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας” είναι ένα καινοτόμο, ουσιαστικό και στοχευμένο πρόγραμμα που αναδεικνύει την Πιερία μας. Ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είχαμε επισημάνει και υλοποιήσαμε από τα πρώτα μας χρόνια, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με αναφορά την ενδυνάμωση του πολιτιστικού μας προϊόντος, συνδιοργανώνοντας πάρα πολλά γεγονότα που δίνουν αλλά και αναπτύσσουν παραγωγικά  μια αφηγηματική, αλλά και μια πολιτιστική ταυτότητα κάθε περιοχής. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Π.Ο.Τ.Α.Π. και στον Διευθυντή μας Βασίλη Δήμου για το νέο και πετυχημένο εγχείρημα, το σημαντικό εργαλείο στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανέλιξη της Πιερίας».

  Τη φιλοσοφία, τις επιμέρους ενότητες, τις φόρμες επικοινωνίας, τις ημερολογιακές απεικονίσεις των εκδηλώσεων και τους όρους χρήσης, ανέπτυξε ο Σάββας Ρογκότης, εκπρόσωπος της εταιρείας «Travel2Fit» που δημιούργησε το ψηφιακό δεδομένο με την πολυποικιλία των επιλογών του.  

Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πιερίας κα Χρυσαυγή Δριστά, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δίου-Ολύμπου κα Σοφία Ζουρζούρα, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού κα Μαρία Ναβροζίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας κ. Γιώργος Μακρής, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Olympus Marathon κ. Άρης Νίκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Δημήτρης Γκόγκος,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης και Θεόφραστος Σακελλαρίδης» κ. Παναγιώτης Χρυσικός, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καταφυγίου κα Ελένη Κουνδή  και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και φορέων της Πιερίας.

          Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και των λοιπών παρισταμένων.

Μπορείτε να δείτε το πολιτιστικό καλεντάρι στη διεύθυνση:

www.olympusriviera.com.gr