Όταν καίγονται τα Πιέρια όρη… δεν καίγεται καρφί στην Κυβέρνηση της ΝΔ

Η Νέα Αριστερά Πιερίας εκφράζει την αμέριστη ανησυχία της και συμπαραστέκεται στους συμπολίτες της σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Πιέρια όρη, η οποία συνεχίζεται εδώ και τρεις ημέρες. Δυστυχώς η φωτιά ήδη έκαψε το «Λαπούσι» και μια από τις πρώην καταπράσινες κορυφές των Πιερίων σε υψόμετρο 2.005μ. αποτελεί
πλέον παρανάλωμα του πυρός. Η φωτιά ξεκίνησε με ανεξιχνίαστη αιτία από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 31/03/2024 κι απλώθηκε πολύ γρήγορα, καίγοντας πολλά στρέμματα δάσους, ενώ τώρα κατευθύνεται προς την περιοχή της Κοζάνης.


Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται με κατάφωρο τρόπο η απουσία κρατικής
ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους έκτακτων φαινομένων, καθώς κι η παντελής έλλειψη προληπτικής πολιτικής από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Πιερίας, η οποία ζει επαναπαυμένη «στις δάφνες της». Οι Βουλευτές του Νομού και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου αρκούνται στο να φωτογραφίζονται in situ, να στέλνουν τις ευχές τους και να κάνουν αναρτήσεις, χωρίς όμως να μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Αναρωτιέται ευλόγως ο καθένας από εμάς, το γιατί τα ΜΜΕ τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο αποσιωπούν αυτό το τραγικό γεγονός που συντελείται.
Οι πυροσβέστες, οι δασοφύλακες και οι κάτοικοι/εθελοντές της περιοχής είναι οι πραγματικοί ήρωες των ημερών και κάνουν το παν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όμως, δεν γίνονται θαύματα από λίγα άτομα, όταν οι ελλείψεις σε προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι τεράστιες, όταν δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που να είναι εφαρμόσιμο και να πληροί τους κανόνες ασφαλείας, όταν οι αιρετοί θαυμάζουν από μακριά την φωτιά σαν τουρίστες.
Αλήθεια, ως πότε θα γίνεται ανεκτή αυτή η Κυβέρνηση που βρίσκεται εκτός
πραγματικότητας και γίνεται πλέον σαφώς επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών κι όταν αφήνει στο έλεος την Φυσική μας Κληρονομιά, όπως είναι εν προκειμένω τα μυθικά Πιέρια όρη;
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
02/04/2024