90 ημέρες αειφορικής διαχείρισης του αστικού και περιαστικού πρασίνου στο δήμο Κατερίνης

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου: Ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος

Στην ανάδειξη, βελτίωση και συντήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου με έμφαση στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης επικεντρώθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

«Οι υπηρεσίες μας φροντίζουν και μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, με τις αυξημένες ανάγκες που υφίστανται τόσο για την καθαριότητα, όσο και για την αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Άλλωστεη διαχείριση του πρασίνου αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την ποιότητα της ζωής όλων μας. Το τμήμα Πρασίνου, παρά το όχι επαρκές προσωπικό, που εργάζεται στο τμήμα την τρέχουσα περίοδο (ειδικές άδειες κ.α.), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και μεριμνά για την συντήρηση, διάδοση και καθαριότητα του πρασίνου» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κήπου: «90  ημέρες αδιάλειπτης και συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση, 90 ημέρες εντατικής δουλειάς για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας, παρά  τις γενικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η χώρα μας […]».

 Συγκεκριμένα:

1)      Διεκπεραιώθηκε το 30% των αιτημάτων για φορτώματα των Δημοτών. Ο όγκος υπολειμμάτων που φορτώνεται καθημερινά  είναι πολύ μεγαλύτερος  αν ληφθούν υπόψιν τα φορτώματα που προκύπτουν από τις κλαδεύσεις των συνεργείων μας

2)      Κλαδεύτηκαν 600 δένδρα περίπου, από τα οποία τα περισσότερα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης,καθώς και σε πλατείες, νησίδες κ.λ.π. χώρους  του  παραλιακού  μετώπου

3)      Με αφορμή την ημέρα  Καθαράς Δευτέρας, καθώς και του Ημιμαραθωνίου “ KATERINI RUN 2020” που διεξήχθη στις 8/3/2020,  με το ελάχιστο προσωπικό του Τμήματος Πρασίνου πραγματοποιήθηκαν:

·         Κοπή χόρτου σε όλο το παραλιακό μέτωπο με μεσινέζα και καταστροφέα καθώς και κατά μήκος της όλης της διαδρομής όπου έλαβε χώρα ο Ημιμαραθώνιος

·         Φύτευση 4700 θάμνων με σκοπό την οριοθέτηση χώρων στάθμευσης στη ΔΕ Παραλίας

·         Φύτευση  350  δένδρων  σε Κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, πεζοδρόμια κ.λ.π.

·         Φύτευση  1000  εποχιακών φυτών σε πλατείες του Δήμου

4)      Όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογισθεί κανείς,  ότι, το προσωπικό της Αντιδημαρχίας από 31-10-2019 μέχρι και σήμερα, από 54 άτομα μειώθηκε στο ένα τρίτο περίπου, δηλαδή σε λιγότερο από 16 άτομα. Άρα η υπηρεσία κατάφερε όλα αυτά με ελάχιστο προσωπικό,  με καλή όμως  οργάνωση, συντονισμό και προθυμία από τους εργαζόμενους.

Παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες ανάθεσης για τις υπηρεσίες

·         ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

·         ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΔHMOY ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

·         ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της Αντιδημαρχίας είναι στις  1/6/2020 οπότε  ξεκινάει και η κολυμβητική περίοδος να παρέχονται στους λουόμενους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες

    Επιπροσθέτως θα τοποθετηθούν  και στις πέντε ακτές

1.      ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ

2.      WC (ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΑΜΕΑ)

3.      ΞΥΛΙΝΟΙ  ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ  ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

4.      ΑΠΟΔΥΤΗΡΑ

5.      ΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ & ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ

6.      ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

«[…]Αξίζει να αναφερθούμε στην υπερπροσπάθεια τόσο του διοικητικού όσο και του εργατικού προσωπικού του Τμήματος που ενστερνίστηκαν το όραμα της διοίκησης του Κώστα Κουκοδήμου και προσπαθούν καθημερινά τα μέγιστα. Προσωπικά  εγώ ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεσμεύομαι ότι θα είμαι στις Υπηρεσίες όλων των δημοτών καθημερινά και  χωρίς εξαιρέσεις από τις 6:00 π.μ. έως τις 12:00 το βράδυ. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη συμμετοχή και συνεργασία των  Δημοτών και του Δήμου Κατερίνης θα δημιουργήσουμε μια βιώσιμη πόλη με προοπτική» καταλήγει στη δήλωσή του, ο  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ευάγγελος Κήπου.