Μια ακόμη προσχώρηση στην ομάδα Κουκοδήμου – Χρ. Τασχουνίδης: «…θα είμαι δίπλα του…»

Ο κ. Χρ. Τασχουνίδης παραιτήθηκε αρχές Μαρτίου 2021 από μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων «..τον τρόπο που ασκεί διοίκηση η σημερινή δημοτική πλειοψηφία..»

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Ο κ. Χρ. Τασχουνίδης, στις δημοτικές εκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα” με επικεφαλής τον κ. Αθ. Λιακόπουλο και δεν εκλέχτηκε. Παρέμεινε όμως ενεργό στέλεχος μέχρι πρόσφατα.  Με ανακοίνωσή του την Δευτέρα 23-8-2021, δηλώνει πως μετά από συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο και «μία εκτενή και άκρως εποικοδομητική συζήτηση» εκτίμησε «έντονο ενδιαφέρον του δημάρχου για την αθλητική και πολιτισμική αναβάθμιση του τόπου μας» και  τελικά «θα είμαι δίπλα του σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει την πολιτιστική και αθλητική φυσιογνωμία του Δήμου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Τασχουνίδη

«Σε προγραμματισμένη συνάντησή μου, ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) με τον δήμαρχο Κατερίνης, κ. Κώστα Κουκοδήμο, για την πιθανή φιλοξενία φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ εφήβων – νεανίδων στην πόλη μας, μας δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία εκτενή και άκρως εποικοδομητική συζήτηση.

Εκτίμησα το έντονο ενδιαφέρον του δημάρχου για την αθλητική και πολιτισμική αναβάθμιση του τόπου μας. Ο Κώστας Κουκοδήμος οραματίζεται τον Δήμο μας πρωταγωνιστή στην διοργάνωση ευάριθμων και ποικίλων αθλητικών – πολιτιστικών διοργανώσεων.

Επιθυμεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να αποτελέσουν αναπόσπαστα στοιχεία της ταυτότητας της Κατερίνης και προτίθεται να στηρίξει έμπρακτα τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας των δημοτών με πλούσια αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Ως άνθρωπος με μακρά θητεία στον αθλητισμό και τη μουσική και έπειτα από την πρόταση που μου έκανε, θα είμαι δίπλα του σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει την πολιτιστική και αθλητική φυσιογνωμία του Δήμου».

Πρόσφατα, (δημοσίευμα στο odialogos.gr 2-3-2021) o κ. Τασχουνίδης παραιτήθηκε από μέλος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, συμφωνώντας με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ν. Τσαμπέρα και στη δήλωσή του, τότε, ασκεί σκληρή κριτική στην διοίκηση του δημάρχου κ. Κώστα Κουκοδήμου. Συγκεκριμένα δηλώνει:  

«Ταυτόχρονα δηλώνω την κάθετη αντίθεσή μου σε όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Κατερίνης σήμερα και τον τρόπο που ασκεί διοίκηση η σημερινή δημοτική πλειοψηφία. Δυστυχώς όσα λέγαμε προεκλογικά επιβεβαιώθηκαν πιο γρήγορα και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μας. Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης, περήφανο μέλος του δημοτικού μας συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» και παραμένω στη διάθεση του Θανάση Λιακόπουλου για να με αξιοποιήσει αν και όπου κρίνει σκόπιμο την επόμενη περίοδο.

Χαίρομαι γιατί η δουλειά που κάνουμε ως συνδυασμός αναγνωρίζεται από τους δημότες, που καταλαβαίνουν ότι απέναντι στις «κούφιες υποσχέσεις» και τα ελάχιστα αποτελέσματα της σημερινής διοίκησης, εμείς αντιπαρατάσσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, προτάσεις που φέρνουν δουλειές και λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα των δημοτών»

Δεν πέρασαν ούτε έξι (6) μήνες και η αλλαγή του αντίληψης κ. Τασχουνίδη για τα συμβαίνοντα στον Δήμο Κατερίνης είναι θεαματική!  

Βέβαια το τελευταίο διάστημα έχουμε δει πολλές «μεταγραφές» από τους διάφορους δημοτικούς συνδυασμούς στον συνδυασμό του κ. Κουκοδήμου, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον (για «πολιορκία» μιλούν κάποιοι) από στελέχη των συνδυασμών Χιονίδη και Λιακόπουλου να ενταχθούν στην ομάδα που σήμερα έχει την εξουσία στο Δήμο Κατερίνης.

Ίσως με άλλη ευκαιρία προσχώρησης (δε θα αργήσει πολύ…) να αναλύσουμε αυτό το φαινόμενο, τα ιδεολογικά, αξιακά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του και εν τέλει πόσο επωφελείς για τον δήμο και τους δημότες της Κατερίνης, είναι αυτές οι “συμπράξεις” ετερόκλητων -κατά τα φαινόμενα – ατόμων και με τι είδους παραχωρήσεις γίνονται!