Σκουλήκιασε η πολύπαθος αντιπλημμυρική τάφρος Κατερίνης!!!

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Έγραψα πριν από λίγες μέρες (δες ΕΔΩ) πως με έκπληξη είδα μετά από χρόνια την περιφερειακή αντιπλημμυρική τάφρο της Κατερίνης να έχει καθαρίσει από τον μαύρο και δύσοσμο πολτό που υπήρχε στην κοίτη της, ιδιαίτερα στο τμήμα κοντά στην σύνδεσή της με τον Πέλεκα.

Δυστυχώς τα θαύματα δεν κρατούν πολύ!

Σήμερα (9-12-2020) μέλος της ομάδας  “I can’t BREATHE” κοινοποίησε φωτογραφίες που δείχνουν την κοίτη της αντιπλημμυρικής τάφρου να έχει νέες αποικίες…  Αυτή τη φορά γέμισε με έναν ανοιχτόχρωμο πολτό που είναι γεμάτος κόκκινα σκουλήκια!  

Το καταλάβαμε όσοι μένουμε κοντά στην αντιπλημμυρική τάφρο πως κάτι συμβαίνει αμέσως μετά την τελευταία νεροποντή. Μια μπόχα σάπιου έφτανε στα παράθυρά μας..

Και φυσικά όπου σάπιος ιστός οι ολιγόχαιτοι* κάνουν πάρτι !

Δεν ήταν κάτι που δεν περίμενα. Γνωρίζοντας ανθρώπους και καταστάσεις, ήξερα πως ήταν θέμα ημερών να επιστρέψει η αντιπλημμυρική τάφρος στην προηγούμενη κατάστασή της. Να αλλάξει δηλαδή χρήση – όπως χρόνια τώρα συμβαίνει – και από αντιπλημμυρική τάφρος να γίνει ένας μακρύς φυσικός «βιολογικός καθαρισμός» κάθε είδους αποβλήτων και λυμάτων. Έτσι οι πέριξ  «έξυπνοι» επιχειρηματίες  «αξιοποιούν» χρόνια τώρα την ανοχή όσων τάχτηκαν να ασκούν ελέγχους αλλά τους ξέχασαν ή επικαλούνται αναρμοδιότητα!  

Φτάνει πια!!

«Σκουληκιάσαμε» με τα ίδια πρόσωπα, χρόνια τώρα, με την ίδια αδιαφορία για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, για την υγεία των πολιτών!!!

*Ολιγόχαιτοι

Τάξη των δακτυλιοσκωλήκων (σκώληκες με μεταμέρεια) που περιλαμβάνει τους γεωσκώληκες και άλλα συγγενή είδη, ορισμένα από τα οποία είναι υδρόβια. Διατροφή: Οι περισσότεροι είναι πτωματοφάγοι (αποσυντιθέμενο οργανικό υλικό, φύλλα και βλάστηση, σκουπίδια και ζωϊκά υλικά).