Γεδεών Βούλης και Μπάμπης Μπαρμπουνάκης μιλούν για το «Καταθυμωμένον» Ευαγγέλιον – Βίντεο

Γράφει η δημοσιογράφος Αριστέα Κοντόζογλου

Η πρώτη γνωριμία μου με τον κύριο Γεδεών Βούλη ήταν μέσα από το βιβλίο του το οποίο και είχα λάβει με τίτλο το «Καταθυμωμένον» Ευαγγέλιον. Ένα βιβλίο όπου ο συγγραφέας χρησιμοποεί ένα μείγμα διαχρονικών στοιχείων της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από ένα ιδιότυπο προσωπικό συγγραφικό τρόπο.

Βρισκόμενη στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είχα τη χαρά να γνωρίσω τον συγγραφέα από κοντά και να συνομιλήσω μαζί του, καθώς και με τον εκδότη του βιβλίου, τον εξαιρετικό κύριο Μπάμπη Μπαρμπουνάκη με μεγάλη ιστορία στο χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων που αριθμεί 60 χρόνια.

Ο κύριος Μπαρμπουνάκης είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Πριν δείτε το βίντεο που ακολουθεί, αξίζει να μεταφέρω αυτούσιο ένα μέρος από αυτά που έγραψε ο κύριος Γεώργιος Μπαμπινιώτης για το βιβλίο αυτό: «Η έμφαση στη γλώσσα συνδέεται με την έμφαση που δίδεται ευρύτερα στην “γλωσσική μορφή” του κειμένου.Πετυχαίνετε-σε πολλά κείμενά σας-ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα:την αμοιβαία ανάδειξη περιεχομένου και γλώσσας, το ένα στοιχείο να αναδεικνύει το άλλο.»

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη Φλόγα-Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.