ΕΛ.Π.ΠΙ: Τουριστική Ποδηλασία Όλυμπος – Πιέρια Όρη!

Προτεινόμενες ποδηλατικές ασφαλείς διαδρομές των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ !
ΥΨΟΜΕΤΡΟ από 0-300μ> Οι πιό επικίνδυνες διαδρομές λόγο πυκνής και συχνής κυκλοφορίας αυτοκινήτων , ειδικά στην άσφαλτο. Σοβαρό πρόβλημα είναι και τα αδέσποτα σκυλιά εντός και εκτός πόλης για τους ποδηλάτες. ΟΙ διαδρομές αυτές λόγο του χαμηλού υψομετρικού είναι εύκολες και ιδανικές για αρχάριους ποδηλάτες, παιδιά και οικογένειες. Για όσους επιθυμούν μια χαλαρή τουριστική ποδηλατική εμπειρία και ειδικά για την Πιερία περιλαμβάνει και τις ατελείωτες δαντελένιες ακτές μας.


ΥΨΟΜΕΤΡΟ 0-600μ> Πιο ασφαλείς ποδηλατικές διαδρομές λόγο αραιότερης κυκλοφορίας. Σχετικά εύκολες με πολύ όμορφες διαδρομές και αξιοθέατα ,ειδικά στους πρόποδες των ομορφότερων βουνών της Ελλάδας όπως είναι τα Πιέρια Ορη και του κόσμου : ΟΛΥΜΠΟΣ .
ΥΨΟΜΕΤΡΟ 0-900> Οι ομορφότερες και ασφαλέστερες διαδρομές! Ιδανικές για τουριστική και αθλητική ποδηλασία, συνδυάζουν άριστα διασκέδαση και προπόνηση. Απευθύνονται σε περισσότερο έμπειρους ποδηλάτες με τον ανάλογο ποδηλατικό εξοπλισμό. Ειδικά για τις ποδηλατικές εξορμήσεις των ΕΛ.Π.ΠΙ. συστήνονται ποδήλατα τύπου Trekking & Gravel/monster, MTB 29” για μικτή χρήση δρόμου άσφαλτο/χώμα on/off.Σε αυτό το υψόμετρο έχουμε πολύ πλούσιο τουριστικό , πολιτιστικό , αθλητικό πεδίο και ειδικά κοντά στα όρια των ορειβατικών καταφυγίων που τα συναντάμε πάνω από τα 1000μ.


Περισσότερο από τα +900μ. Είναι ειδικές διαδρομές που συστήνονται μόνο για πολύ έμπειρους ποδηλάτες και καλό είναι να υπάρχει και πιστοποιημένος οδηγός ΜΤΒ ή οι ποδηλάτες να έχουν εκτός από άριστη φυσική κατάσταση και ανάλογο εξοπλισμό και γνώσεις πρώτων βοηθειών για κάθε ενδεχόμενο.


Οι ποδηλατικές προτάσεις των ΕΛ.Π.ΠΙ. είναι ενδεικτικές και οι «προτεινόμενες ποδηλατικές…» είναι μια ΑΠΛΗ εισαγωγή στην ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ στην ΠΙΕΡΙΑ. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που συνδυάζονται με τα παραπάνω όπως : ο καιρός ,η απόσταση, η διαδρομή, το ατομικό προφίλ κάθε ποδηλάτη κλπ …Η ομάδα ακολουθεί και εφαρμόζει όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας ,οδηγικής συμπεριφοράς Κ.Ο.Κ , επιμορφώνεται συνεχώς και συνεχίζει ασφαλώς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από 25 ΧΡΌΝΙΑ ποδηλατικών διαδρομών στην ΠΙΕΡΙΑ ,ΕΛΛΑΔΑ , ΚΥΠΡΟ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ…
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ/ΜΤΒ LEADER