National League 1 (6η αγωνιστική): ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΣ Ελευθερούπολης 84-91 (Video)

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 84-91 από την Ελευθερούπολη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου της National League 1.
Σε ένα απόγευμα στο οποίο οι θεατές που βρέθηκαν στο γηπεδο απόλαυσαν ένα υψημού επιπέδου μπασκετικό θέαμα, ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο έχασε την συγκέντρωσή και την προσήλωση στο πλάνο του, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η Ελευθερούπολη, παίρνοντας το ψυχολογικό και αγωνιστικό πλεονέκτημα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο τέταρτο δεκάλεπτο να παρακολουθήσουμε ένα οριακό παιχνίδι, με τη φιλοξενούμενη να έχει περισσότερο καθαρό μυαλό, να βρει τις απαιτούμενες λύσεις και να φτάσει τη νίκη.
Κορυφαίοι της ομάδας της Κατερίνης ήταν ο Bailey Chambers με 30 πόντους, 7 rebounds, 5 assists και 6 κερδισμένα fouls σε 37’ 10” συμμετοχής καθώς και ο Γιάννης Παπαχρήστος με 19 πόντους, 9 rebounds, 3 assist, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 1 κερδισμένο foul σε 36’ 06”.
Επόμενος αγώνας, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 17:00, με αντίπαλο τον ΚΑΟ Δράμας στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας “Δημήτρης Κραχτίδης”.
Το ματς
Ο Πιερικός Αρχέλαος προηγήθηκε με 4-0 στο 1’ 52” με ισάριθμους πόντους του Παπαχρήστου και με ένα σερί επτά πόντων ξέφυγε με 13-5 στο 6’ 27”, ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους 6-0 στα τελευταία 1’ 40” με το σκορ να διαμορφώνεται σε 21-8.
το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το γηπεδούχο να ανεβάζει τη διαφορά στους δεκαέξι πόντους (26-10) στο 11’ 23” και νατη διατηρεί σε διψήφιο επίπεδο σε όλη τη διάρκειά του, με το 45-29 να είναι το σκορ του πρώτου μισού της αναμέτρησης.
Έξι αναπάντητοι πόντοι στα εβδομήντα επτά πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου από την Ελευθερούπολη διαμόρφωσε το 45-35 κι εν συνεχεία άλλοι δέκα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της περιόδου (24’ 10”) έφεραν τη φιλοξενούμενη σε απόσταση μίας κατοχής (48-45). Στο 25’ 41” οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες στους πενήντα πόντους και κάπου εκεί ξεκίνησε η μάχη πόντο με πόντο μέχρις εσχάτων. Η Ελευθερούπολη προσπέρασε για πρώτη φορά με 53-59 στο 27’ 12” και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Κατερίνης να προηγείται με 65-62.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε επτά αλλαγές προβαδίσματος και δύο ισοπαλίες, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 82-82 2’ 26” πριν το τέλος, αλλά δύο τρίποντα από την πλευρά της φιλοξενούμενης της έδωσαν πλεονέκτημα έξι πόντων (82-88) στα 46,4”. Ο Chambers μείωσε στα 40,3” σε 84-88, ωστόσο ο Πιερικός Αρχέλαος δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και γνώρισε την ήττα με το τελικό 84-91.
Διαιτητές: Εκίζογλου, Θεοδωρίδης, Αγραφιώτης Β.
Δεκάλεπτα: 21-8, 45-29, 65-62, 84-91.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Παπαχρήστος 19 (2), Chambers 30 (3), Ράπτης 9, Παπαδόπουλος 5 (1), Λιόλιος 9 (2), Καρυώτης 4, Δήμου 5, Κοντσές 3.
ΓΣ Ελευθερούπολης (Σίσκος): Ναούμης 19 (4), Winfield 15 (1), Γοργόνης 23 (1), Τσέλλος 14 (1), Μπόλδογλου 3, Ντίνος 4 (1), Σπυριδωνίδης, Μουτίδης 13, Ćuk.
Επόμενη αγωνιστική (7η – 15.11.2025)
17:00 ΚΑΟ Δράμας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας “Δημήτρης Κραχτίδης”)


Ο Διάλογος
Ομάδα Σύνταξης at  | [email protected] | Website |  + posts