Δήμος Κατερίνης: Λειτουργική & ασφαλής παιδική χαρά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Με στόχο να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή της παιδικής χαράς στην περιοχή «Γερμανικά», στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθαιρέθηκαν από συνεργεία των Αντιδημαρχιών  Τεχνικών Έργων & Καθαριότητας αντίστοιχα,  τα παλαιά και φθαρμένα παιχνίδια της. Παράλληλα, γίνεται η αντικατάστασή τους με νέα παιχνίδια, που πληρούν όλες τις ειδικές προδιαγραφές όσον αφορά την ασφάλειά τους.

Παρόντες στην παρέμβαση, η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Γιάννης Συμεωνίδης και Γιώργος Κυριακίδης, οι οποίοι ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «Στόχος είναι σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης όπου επί πάρα πολλά χρόνια δεν είχε γίνει οιαδήποτε παρέμβαση να διαμορφωθεί σταδιακά ένα ελκυστικό και ασφαλές περιβάλλον, προκειμένου παιδιά και συνοδοί  να περνούν το χρόνο τους ευχάριστα και προπάντων με τρόπο που να μην τους προσβάλλει».

Όπως είναι γνωστό, σταδιακά εντός του χρόνου σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου, προγραμματίζονται παρεμβάσεις προκειμένου να διαθέτουν πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας. Κύριος στόχος είναι να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές που θέτει ο νόμος για την ορθή  λειτουργία τους, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών. Τέλος,  να αποκτήσουν ταυτότητα με έμφαση στο σεβασμό από όλους προς το περιβάλλον.