Με τον Πρόεδρο κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη και τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Νίκο Λαλούμη, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ κ. Σωκράτης Φάμελλος. Τον κ. Φάμελλο συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γιαννούλης και η Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Κοζάνης, κα Καλλιόπη Βέτα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα που επηρεάζουν καθοριστικά τον τουριστικό κλάδο της περιοχής, όπως η ανεξέλεγκτη μεγάλης κλίμακας βραχυχρόνια μίσθωση και η παράνομη λειτουργία καταλυμάτων τύπου Airbnb, που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πλήττουν τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, οι συνεχιζόμενες εργασίες στην ΠΑΘΕ από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που δυσχέραναν την πρόσβαση, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα και επηρέασαν αρνητικά την εικόνα της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, καθώς και το υψηλό τέλος ανθεκτικότητας το οποίο χωρίς αναλογικότητα και ανταποδοτικότητα επιβαρύνει το τουριστικό προϊόν, και μειώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ελλοχεύοντας κινδύνους για το μέλλον.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτλακίδης «η Πιερία διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει πρότυπο ποιοτικού και βιώσιμου 12μηνου τουρισμού συνδυάζοντας μοναδικά την ακτογραμμή με τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και των Πιερίων. Ωστόσο, οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την ανεξέλεγκτη και αρρύθμιστη μεγάλη βραχυχρόνια μίσθωση, τα διαρκή προβλήματα στις οδικές υποδομές και η υπερφορολόγηση, δυσχεραίνουν την προσπάθεια των επαγγελματιών του κλάδου».

