Συνεχίζοντας των κύκλο των επαφών για τη συγκέντρωση, επεξεργασία και καταγραφή φωτογραφικού υλικού και λοιπών στοιχείων από την εξηντάχρονη διαδρομή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, τα μέλη της πρωτοβουλίας για την συγγραφή των ιστορικών δεδομένων του κορυφαίου συλλόγου της Κατερίνης και της προοπτικής δημιουργίας του Αθλητικού Μουσείου Πιερίας, συναντήθηκαν με δύο σημαντικά πρόσωπα από την οικογένεια των ποδοσφαιριστών του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
Οι συλλέκτες-μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας, Νικόλαος Ξενίδης και Δημήτριος Αδαμόπουλος σταχυολόγησαν και εντρύφησαν σε μοναδικής αξίας αδημοσίευτες μέχρι τώρα φωτογραφίες από αγώνες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ των δύο πρώτων δεκαετιών, όπως τις παρουσίασαν και τις σχολίασαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, Πέτρος Πουρπουτίδης και Πέτρος Χρυσοστόμου.
Οι μνήμες ζωντάνεψαν στη συνάντηση των συλλεκτών και των ποδοσφαιριστών, όπου και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα ότι και άλλοι παλαίμαχοι θα προσφέρουν μέρος του ιστορικού τους υλικού, έτσι ώστε σύντομα να καταγραφεί σε έντυπη έκδοση η διαδρομή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, αλλά και η Πιερία να αποκτήσει το Αθλητικό της Μουσείο.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευτράπελα και άγνωστες πτυχές των ποδοσφαιρικών αγώνων, με τον Πέτρο Χρυσοστόμου να επισημαίνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Στις συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό, ο Τότης Φυλακούρης γνωστό πειραχτήρι των γηπέδων, στο ζέσταμα με καλούσε και μου έλεγε. Πέτρο βρήκα τον αρχηγό της εθνικής μυταράδων (λόγων μεγάλης μύτης και των δύο). Μας ξεπέρασε στο μέγεθος της μύτης ο Γιάννης Διακονικολάου της Ρόδου. Να λοιπόν ο αρχηγός μας.»
Βέβαια η εθνική μυταράδων δεν συγκροτήθηκε ποτέ, αλλά οι ποδοσφαιριστές της εποχής, όπως ο Πέτρος, ο Τότης, ο Γιάννης ήταν απλά αντίπαλοι στη διάρκεια του παιχνιδιού. Με το τέλος αποχωρούσαν με σεβασμό και ευγένεια. Άλλες εποχές.
Από την πλευρά του ο έτερος Πέτρος, ο Πουρπουτίδης, ενθυμήθηκε πολλά από τις ωραίες στιγμές που έζησε με τη φανέλα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Μεταξύ αυτών γνωστοποίησε στη συνάντηση ότι σε αγώνα κυπέλλου, το έτος 1968, λόγω πολλών ποδοσφαιριστών που είχαν τραυματιστεί σε προηγούμενα παιχνίδια, ο προπονητής τον χρησιμοποίησε ως επιθετικό και όχι στη φυσική του θέση, του τερματοφύλακα. Ο κόουτς Μπόζινταρ Ντρένοβατς απευθυνόμενος του είπε: «Μπρε Πέτρο εσύ τρέχεις γρήγορα. Θα παίξεις εξτρέμ μπρέ.» Δείγμα του πολυποίκιλου ταλέντου των αθλητών της Κατερίνης.
Αυτά από τις στιγμές που διαγράφουν την αθλητική ιστορία του τόπου μας. Και ευτυχώς με την επιμονή κάποιων ρομαντικών παραμένουν ζωντανές, ελπίζοντας στην δικαίωση των οραμάτων τους. Πάντως θα είναι κρίμα για την Πιερία, αυτός ο συλλεκτικός πλούτος των αδελφών, Νικολάου και Δημητρίου Ξενίδη και του νεώτερου συλλέκτη, Δημητρίου Αδαμόπουλου να μείνει αναξιοποίητος. Οψόμεθα.