Επίσκεψη στο Κτήμα – οινοποιείο Καρασίμου. Μια αυθεντική βιωματική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ξεκίνησε το καλοκαίρι, το οποίο συνήθως είναι συνυφασμένο στη ζωή μας με διακοπές, ταξίδια, εμπειρίες. Η φετινή όμως έναρξη του καλοκαιριού, μας βρίσκει διστακτικούς. Οι οδηγίες, οι νέοι κανόνες και τα «πρωτόκολλα» μας αποτρέπουν να  δούμε και να σχεδιάσουμε τις διακοπές μας όπως μέχρι τώρα.  Ο μαζικός τουρισμός, οι πολυήμερες διακοπές και ο συνωστισμός σε δημοφιλείς προορισμούς όπως δείχνουν και οι σχετικές έρευνες δεν είναι πλέον σε προτεραιότητα. Οι περισσότεροι προτιμούν την ασφάλεια της εσωτερικής μετακίνησης, την ταξιδιωτική εμπειρία ενός Σαββατοκύριακου, σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού με μικρές ομάδες ή παρέες.

Από τις διάφορες μορφές του εναλλακτικού τουρισμού, αυτή που προφέρει ασφάλεια και πλούσιο περιεχόμενο σε μοναδικές και αυθεντικές στιγμές είναι ο οινοτουρισμός. Η επίσκεψη σε ένα κτήμα, η διαδρομή της παραγωγής του κρασιού από τον αμπελώνα στο οινοποιείο, στην παλαίωση, την εμφιάλωση, αλλά και ο διάλογος  με των αρωμάτων και των γεύσεων στην οινογνωσία και γευσιγνωσία είναι η πιο ελκυστική επιλογή.

Μια τέτοια πρόταση με ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η επίσκεψη στο Κτήμα Καρασίμου στην Πιερία.

Είναι δίπλα μας, στη Γανόχωρα, ελάχιστα λεπτά διαδρομής από το κέντρο της πόλης. Είναι μια πρόταση εναλλακτικής βιωματικής εμπειρίας που όλο και περισσότερο κερδίζει στις επιλογές των διακοπών, μιας απογευματινής εξόδου, μιας αναζήτησης και προσέγγισης με την φύση και τις δραστηριότητες σ αυτήν.

Γιατί επίσκεψη στο Κτήμα Καρασίμου

Η γνωριμία με τα μυστικά της οινοποιίας και η εμπειρία της περιήγησης σε ένα επισκέψιμο οινοποιείο είναι πάντα ενδιαφέρουσα.

Η επίσκεψη στο Κτήμα Καρασίμου κάνει αυτή την εμπειρία μοναδική και ξεχωριστή. Το οινοποιείο του κτήματος βρίσκεται σε έναν από τους αμπελώνες την κορυφή του λόφου της Γανόχωρας. Αυτό που πρώτα απ όλα συναρπάζει τον επισκέπτη είναι η μοναδική θέα. Η ματιά απλώνεται στο ιδιαίτερο σύμπλεγμα λόφων που σχηματίζουν μια περίκλειστη – σχεδόν μυστική – καταπράσινη κοιλάδα των αμπελώνων και φτάνει στον ορίζοντα εκεί που σμίγουν με το γαλάζιο του ουρανού οι κορυφές του μυθικού Ολύμπου και των Πιερίων.

Οι επισκέπτες του κτήματος μπορούν να περιηγηθούν μέσα στους αμπελώνες και να γνωρίσουν τους τρόπους βιολογικής καλλιέργειας τους, να δουν τους χώρους του οινοποιείου και να μάθουν τις τεχνικές οινοποίησης.

Στην αυλή του οινοποιείου απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα και χαλαρώνοντας στα χειροποίητα ξύλινα τραπέζια, γίνεται ο γευσιγνωστικός διάλογος περί οίνου. Εξηγούνται οι βασικές αρχές γευσιγνωσίας και δοκιμάζονται οι οίνοι του κτήματος με τα υπέροχα μπουκέτα αρωμάτων και με τη συνοδεία τοπικών εδεσμάτων. Σ’ ένα ποτήρι κρασί Καρασίμου πίνεις το ηλιοβασίλεμα στα Πιέρια, το βουνό των Μουσών.

Η ιστορία

Το κτήμα Καρασίμου είναι μια οικογενειακή οινοποιία που ξεκίνησε ο Θεόδωρος Καρασίμος, όταν επέστρεψε από την Ελβετία και φύτεψε τον πρώτο αμπελώνα το 1995 στις πλαγιές του Άνω Αγιάννη. Το 2013 αναλαμβάνουν τα παιδιά του Άρτεμις και Νίκος. Ως δεύτερη γενιά, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση με αγάπη και μεράκι αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία, δίνουν στο κτήμα πιο επαγγελματική μορφή και ξεκινούν τη δημιουργία ενός καινούργιου οινοποιείου το οποίο διαμορφώνεται ως επισκέψιμο.

Οι αμπελώνες

Οι αμπελώνες του κτήματος είναι ιδιόκτητοι και βρίσκονται στις πλαγιές γύρω από το οινοποιείο και είναι βιολογικά πιστοποιημένοι. Η καλλιέργεια σχεδόν στο σύνολο της γίνεται χειρωνακτικά και η παραγωγή χαρακτηρίζεται από τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις γύρω στα 450-500 κιλά το στρέμμα. Το ιδιαίτερο μικροκλίμα στις πλαγιές που βρίσκονται οι αμπελώνες σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω δίνουν ένα αποτέλεσμα παραγωγής άριστα ποιοτικά σταφυλιών. Καλλιεργούνται οι διεθνείς λευκές ποικιλίες Chardonnay και Ugni Blanc και οι κόκκινες Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano και Sangiovese. Κατά την οινοποίηση εφαρμόζονται ήπιες τεχνικές οινοποίησης σύμφωνα με τις αρχές της οργανικής οινοποίησης.

Οι οίνοι του Κτήματος Καρασίμου

Οι ετικέτες του κτήματος είναι τρεις

  • Gold Station (Chardonnay – Ugni Blanc) 2017 – Λευκός ξηρός ΠΓΕ οίνος
  • Jupiter’s Station (Sangiovese) 2016 – Ερυθρός ξηρός ποικιλιακός οίνος
  • Station 134 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano) 2016 – Ερυθρός ξηρός ποικιλιακός οίνος

Ετοιμάζεται και η τέταρτη ετικέτα με ένα μοναδικό ροζέ από την ποικιλία montepulciano

Οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν τους οίνους από το οινοποιείο του κτήματος. 

Υπευθυνότητα και υγειονομική ασφάλεια

Το κτήμα εφαρμόζει όλους τους κανόνες ασφαλούς περιήγησης και διαμονής στους χώρους του κτήματος και του οινοποιείου. Διαθέτει όλα τα μέσα προφύλαξης και υγιεινής για το προσωπικό και τους επισκέπτες.  Το κτήμα δέχεται επισκέπτες από δύο άτομα μέχρι ολιγομελείς ομάδες ατόμων. O χώρος του οινοποιείου μπορεί να εξυπηρετήσει και να φιλοξενήσει ολιγομελείς συσκέψεις, εταιρικές συναντήσεις, συνεδριάσεις. Φυσικά ένα τόσο όμορφο boutique οινοποιείο με πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο, μαγευτικό τοπίο, εξαίρετους οίνους, εύκολη πρόσβαση είναι η καλύτερη επιλογή για μια γαμήλια δεξίωση.

Η επίσκεψη στο κτήμα για ξενάγηση, διοργάνωση εκδήλωσης ή απλή προμήθεια οίνων γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Τηλ. επικοινωνίας 6907014174 / 6941560955 Άρτεμις.

Συνδέσεις:

Facebook tripadvisor google