Κορονοϊός – Πιερία: 93 νέες μολύνσεις !!! Το 42,3% των ενεργών μολύνσεων στην Κεντρική Μακεδονία!

Στην Πιερία τα ενεργά κρούσματα είναι 587, νοσηλεύονται 80.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου 2020, η Πιερία έχει το τελευταίο 24ωρο 93 βεβαιωμένες μολύνσεις από κορονοϊό και βρίσκεται στην 3η θέση σε αριθμό μολύνσεων πανελλαδικά μετά την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα! Από την αρχή της εμφάνισης της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, η Πιερία έχει καταγράψει συνολικά 2.385 μολύνσεις.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι! «Παίζουμε» στις πρώτες θέσεις και ανταγωνιζόμαστε στην καταστροφή μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας! Δεν μας κρατάει κανείς τώρα! Οι μόνοι που μπορούμε να σώσουμε την Πιερία, όσο γίνεται πιο γρήγορα γίνεται, είμαστε όλοι εμείς που ζούμε σ αυτήν! Με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Με εφαρμογή των μέτρων προστασίας και κατά της διασποράς του ιού. Στην ανάγκη με απομόνωση όσων το «παίζουν» ακόμη νταήδες με τον κορονοϊό.

Είμαστε μέσα στις 6 Περιφερειακές Ενότητες με την μεγαλύτερη διασπορά!

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς οι Περιφερειακές Ενότητες που προκαλούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες επτά ημέρες είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας Πιερίας και Ημαθίας. Στις περιοχές αυτές δεν παρατηρείται μείωση των μολύνσεων, αλλά αντιθέτως εμφανίζουν σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων:

  • Στην Πιερία τα ενεργά κρούσματα είναι 587, νοσηλεύονται τώρα 80.
  • Στην Πέλλα τα ενεργά κρούσματα είναι 548, νοσηλεύονται τώρα 84.
  • Στην Ημαθία τα ενεργά κρούσματα είναι 486, νοσηλεύονται τώρα 103.
  • Στη Δράμα τα ενεργά κρούσματα είναι 454, νοσηλεύονται τώρα 83.
  • Στην Ξάνθη τα ενεργά κρούσματα είναι 376, νοσηλεύονται τώρα 38.
  • Στη Φλώρινα τα ενεργά κρούσματα είναι 172, νοσηλεύονται τώρα 26.

Στις περιοχές αυτές παρατηρείται μετατόπιση του ιού από τις πόλεις προς τα χωριά, σημείωσε ο υφυπουργός, απευθύνοντας έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων κι αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς σε αυτές τις περιοχές τα μέτρα δεν τηρούνται με τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.

Όπως τόνισε, τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά στις συγκεκριμένες περιοχές, για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων  αποτελεί  μονόδρομο.

Οι 5 Περιφέρειες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό των μολύνσεων

Σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας κατανέμεται γεωγραφικά το 86,1% των ενεργών μολύνσεων και το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας, όπως τόνισε κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 16.617. Από αυτά τα 7.031 (42,3%)βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267 (19,7%) στην Περιφέρεια Αττικής, 1.777 (10,7%) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590 (9,6%) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και 632 (3,8%) στη Δυτική Μακεδονία.