Μήνυμα  Νομαρχιακής  Κοινότητας ΝΙΚΗΣ Πιερίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Χρόνια πολλά Ελλάδα !

Οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουμε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Έθνους μας Παναγίας, που κυοφόρησε, την απελευθέρωση της ανθρώπινης φύσης από την αμαρτία, την προοπτική της όντως Ζωής για τον άνθρωπο, την κατάργηση του θανάτου, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό !

Γιορτάζουμε και τιμούμε και τους Ηρωικώς αγωνιζόμενους προγόνους μας, που μη έχοντας τίποτε άλλο να χάσουν, δε δίστασαν να προσφέρουν και την ίδια τους τη Ζωή, σε έναν αγώνα που μόνον αυτοί πίστευαν ότι θα κερδίσουν. Και το πίστευαν, γιατί στα 400 χρόνια της σκλαβιάς, του παιδομαζώματος, των βιασμών, των στερήσεων και της οικονομικής εξαθλίωσης, δεν υποδουλώθηκε το φρόνημά τους, δεν παρέδωσαν τη ψυχή τους. Βλέπετε «οι Γραικοί αισθάνονταν πάντα ως αιχμάλωτοι πολέμου και ουδέποτε ως δούλοι» όπως διεκήρυσσε και ο Κοραής.

       Κατά πόσο όμως η σημερινή μνήμη των γεγονότων του ΄21, μπορεί να εμπνεύσει το σύγχρονο άνθρωπο ;  Πως τα σύμβολα της σημερινής επετείου μπορούν να γίνουν οδοδείκτης για τους νέους μας ; Είμαστε άραγε Ελεύθεροι σήμερα ή μήπως υποτάχθηκε η σκέψη μας από τη δύναμη της ψηφιακής εικόνας και της εικονικής πραγματικότητας ; 

       Ζούμε αναμφισβήτητα σε μια εποχή που δίχως άλλο, αποδομεί κάθε τι υγιές, κάθε τι υψηλό !

       Τα θρησκευτικά σύμβολα και τα Ιερά πρόσωπα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας χλευάζονται, όπως και τότε, από ξενόφερτες ιδέες και μία διαφορετική κουλτούρα, μία ηθική «αλλόκοτη», που βρήκε πρόσφορο έδαφος και δρα ανενόχλητα στην Πατρίδα μας, γιατί εμείς οι πολλοί το επιτρέψαμε στους ολίγους!

       Η Εθνική μας Ιστορία, χάριν κάποιων εθνικών δήθεν «ισορροπιών» αμφισβητείται και τα γεγονότα του 1821 «στρογγυλεύονται» μέσω μιας επικίνδυνης Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που οδηγεί δίχως άλλο στην αλλοίωση και τη λήθη τους.   

       Αυτό είναι το επίτευγμα όσων δολοφόνησαν τον «Άγιο» της Πολιτικής, Ιωάννη Καποδίστρια, τον άνθρωπο που προσπάθησε να ιδρύσει ένα πολίτευμα «… δια του Σταυρού του Χριστού». Ένα ελληνικό Κράτος που θα στηρίζεται στην θυσιαστική αγάπη, έναντι του ατομικισμού, στην υπέρβαση της φιλαυτίας, έναντι στην κάθε μορφής ηδονοκρατίας. Ένα Έθνος που οι πολίτες του θα διαβιούν με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια και ικανότητα να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα. 

       Μόνη ελπίδα επιβίωσης του Έθνους μας απομένει αυτή η θράκα, που σιγοκαίει βαθιά μέσα στον Έλληνα, που κρατά την ψυχή μας αδούλωτη, στραμμένη προς τα άνω, τα υψηλά και μεγάλα. Που στρέφει το βλέμμα του καθενός μας σε γεγονότα ηρωϊκά, σε μορφές που θυσιάστηκαν και έγραψαν την Ελληνική μας Ιστορία.  

       Μόνη επιλογή οι Έλληνες με «αρετή και τόλμη», που δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει σε αυτό το Έθνος, που θέλουν να συμπορευθούμε δίπλα τους για να αποσοβήσουμε τις σύγχρονες μορφές σκλαβιάς, που επιχειρούν να μας αφυπνίσουν, «σκουντώντας» το φιλότιμο και τη συνείδηση μας, να μας ενεργοποιήσουν για συμμετοχή στο κοινό καλό, στο συνολικό συμφέρον ! 

       Ας τους προσεγγίσουμε, ας τους ακούσουμε κι ας τους εμπιστευθούμε ! Βλέπετε πιστεύουν κι αυτοί στο όραμα του Μεγάλου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για μια Ελλάδα πάντοτε Ελεύθερη, «για μια Πατρίδα αναστημένη, με κεφαλή το Χριστό και όχι τους ανθρώπους» !