Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» υποδέχθηκε στην Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας το Σάββατο 02 Ιουνίου 2024 την Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη. Επισκέφθηκε την Νεοκαισάρεια για να συναντήσει την παιδική της φίλη Κλειώ Τσεντίδου και με αυτήν την αφορμή άδραξε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας.
Η Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη, πρώην μέλος της Περιφεριακής Πολιτικής του Καναδά, υπηρέτησε ως υπουργός Παιδείας, Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Διακυβερνητικών Υποθέσεων και Υπεύθυνη για την Δημοκρατική Ανανέωση το χρονικό διάστημα (1999-2007). Ήταν η συντάκτης του νόμου για την προσβασιμότητα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για το Οντάριο (το AODA). Ένα γεγονός που έκανε το Οντάριο ηγέτη στην προσβασιμότητα εκείνη την εποχή. Από την πολιτική αποχώρησε το 2007 και διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύντρια του Διοικητικού Συμβουλίου του Βασιλικού Μουσείου του Οντάριο / Royal Ontario Museum (ROM) στο Τορόντο του Καναδά μεταξύ 2007-2011. Μία από τις βασικές της επιδιώξεις ήταν να συγκεντρώσει μαζί με την ομάδα της περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για την δημιουργία νέων Εκθεσιακών Τμημάτων (γκαλερί) και για τη δημιουργία του Μουσείου. Επιδίωξε επίσης το Μουσείο να είναι απόλυτα προσιτό για άτομα με αναπηρία. Η Δρ. Μπουντρογιάννη διετέλεσε επίσης Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Metropolitan Toronto μεταξύ 2013-2019 και πριν εισέλθει στην πολιτική ήταν επικεφαλής ψυχολόγος του Σχολικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Hamilton Wentworth μεταξύ 1989-1999.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου μας Σάββας Τσεντίδης, ενημέρωσε την κα Μπουντρογιάννη για τα εκθέματα που φιλοξενεί η Μόνιμη Παλαιοντολογική Έκθεση του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας, κάνοντας παράλληλα και μια μικρή ιστορική αναδρομή στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Όμιλός μας και το σύνολο των ανθρώπων και των επιστημόνων που προσέτρεξαν να τις στηρίξουν.
Η κα Μπουντρογιάννη μετά το πέρας της παρουσίασης του Εκθετηρίου, τόνισε ότι οι προσπάθειές μας και η λειτουργία του έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν απολύτως θετικά το σύνολο της κοινωνίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός και έχοντας την εμπειρία της διαχείρισης ενός μεγάλου Μουσείου ότι η στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας είναι απαραίτητη για να είναι βιώσιμη και επιτυχής η λειτουργία του.