Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 06 Αυγούστου ο κύκλος προβολών «ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 06 Αυγούστου ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών «ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» – «Συντροφιά με τα Αστέρια», που γέννησε η δημιουργική συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και της Κινηματογραφικής Λέσχης.  Όλες οι μοναδικές – κλασσικές κινηματογραφικές ιστορίες που από τις 21 Ιουλίου προβάλλονται στο αμφιθέατρο του Δημοτικού πάρκου αγκαλιάστηκαν από τους σινεφίλ όλων των ηλικιών.

Με ελεύθερη είσοδο και όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, λόγω της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου το κοινό να απολαύσει με ασφάλεια, ταινίες που συγκινούν και ψυχαγωγούν, οι προβολές ολοκληρώνονται ως εξής:

Τετάρτη 5 Αυγούστου

‘Η άγνωστη κυρία’ (1953) |κατάλληλο για όλους|

Σκηνοθεσία: Μαξ Οφίλς

Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο ντε Σίκα, Ντάνιελ Νταριέ, Σαρλ Μπουαγιέ

Το κλασσικό αριστούργημα του Γαλλογερμανού σκηνοθέτη είναι μια αισθηματική περιπέτεια για την απατηλή λάμψη του έρωτα και του ψεύδους. Παρίσι, τέλη του 19ου αιώνα. Η Λουίζ, σύζυγος στρατηγού αναγκάζεται να πουλήσει τα σκουλαρίκια που της είχε δωρίσει ο άντρας της για να ξεπληρώσει κάποια χρέη της, ισχυριζόμενη ότι κλάπηκαν. Η διαδρομή όμως των κοσμημάτων είναι περίπλοκη. Τα κοσμήματα θα της επιστραφούν από έναν θαυμαστή της, τον Ντονάτι (Βιτόριο ντε Σίκα) και θα γίνουν η αφορμή για μια σειρά μοιραίων αποκαλύψεων. Έτσι μέσα από μια σειρά συμπτώσεων, τα σκουλαρίκια αλλάζουν συνεχώς χέρια, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και τους κρυφούς έρωτες των κατόχων τους. Ο Οφίλς καταφέρνει να μετατρέψει ένα άψυχο αντικείμενο σε σύμβολο ενός απόκρυφου ψυχισμού, διαφορετικού για κάθε ήρωα. Λίγες ταινίες πετυχαίνουν τόσα πολλά, με τόσο οικονομικό τρόπο.

Πέμπτη 6 Αυγούστου

 ‘Η γυναίκα με την Λεοπάρδαλη’ (1938)|κατάλληλο για όλους|

 Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσ. Ραγκλς

Μια ανατρεπτική ρομαντική κωμωδία με μπόλικη φάρσα και σάτιρα, που καυτηριάζει τις εμμονές της επιστήμης και την αλαζονεία της αστικής τάξης, πάνω από όλα όμως τη μάχη των δύο φύλων. Ο Ντέιβιντ, ένας αφηρημένος παλαιοντολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης προσπαθεί επί τέσσερα χρόνια να συναρμολογήσει το σκελετό ενός βροντόσαυρου. Την παραμονή του γάμου του παραλαμβάνει το τελευταίο κόκκαλο που θα ολοκληρώσει το έργο του. Στη συνέχεια συναντάει την κυρία Ράντομ, η οποία σκέφτεται να κάνει μια μεγάλη δωρεά στο μουσείο και γνωρίζει την ανιψιά της την όμορφη Σούζαν, μια γυναίκα γεμάτη τρέλα και αυθορμητισμό που επιπλέον μόλις έχει παραλάβει από το εξωτερικό μια λεοπάρδαλη! Την παρέα συμπληρώνει ένα σκυλάκι με αγαπημένη συνήθεια να θάβει κόκκαλα. Μια ρομαντική κωμωδία μπερδεμένων καταστάσεων.