Παρουσίαση της τουριστικής ταυτότητας και των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Κατερίνης

  • Συμμετοχή της ΔΙΠΕ Πιερίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ “Special Teachers Are Going Digital”

Την τουριστική φυσιογνωμία, τα αξιοθέατα και τα τοπόσημα της Κατερίνης, καθώς και τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, παρουσίασε η αναπληρώτρια Δημάρχου/Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, σε εκπαιδευτικούς από τη Ρουμανία (Τιμισοάρα) και την Τουρκία (Αλάνια). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Special Teachers Are Going Digital”, στο οποίο συμμετέχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Η παρουσίαση έγινε στο Δημαρχείο Κατερίνης ενώ παρέστησαν η  Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Νόπη Τριανταφυλλίδου, καθώς και εκπαιδευτικοί από την Κατερίνη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό που ανέδειξε τη φυσική ομορφιά, το πολιτιστικό απόθεμα, τις τουριστικές υποδομές και τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου, ανοίγοντας δρόμους για μελλοντικές συνεργασίες σε θέματα τουριστικής προβολής και ανταλλαγών.

Η κα Διαμαντοπούλου, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ι. Ντούμου, υπογράμμισε:
«Η Κατερίνη είναι μια πόλη που συνδυάζει μοναδικά τη βουνό και τη θάλασσα, την ιστορία και τη σύγχρονη ζωή. Μέσα από δράσεις εξωστρέφειας και συνεργασίες, δίνουμε τη δυνατότητα σε επισκέπτες από τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη να γνωρίσουν τον τόπο μας, να ανακαλύψουν τη φιλοξενία και τον πολιτισμό της Πιερίας και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του προορισμού μας στις χώρες τους».

Από την πλευρά της,  η κα Τριανταφυλλίδου και οι εκπαιδευτικοί που παρέστησαν ευχαρίστησαν για την υποδοχή, ενώ όπως σημείωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφερόμενη στην ταυτότητα του προγράμματος: «Κεντρικός του στόχος είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονων εφαρμογών  Τεχνητής Νοημοσύνης, με σκοπό τη δημιουργία εξατομικευμένων μαθησιακών  περιβαλλόντων. Πιστεύουμε ότι η καινοτομία και η διακρατική συνεργασία μπορούν να διαμορφώσουν ένα σχολείο ανοιχτό, προσβάσιμο και δημιουργικό για κάθε παιδί».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ο Διάλογος
Ομάδα Σύνταξης at  | [email protected] | Website |  + posts