Οι ιδιαιτέρες στιγμές του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» – Φωτο- στιγμιότυπα

Γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουκουλιάτας

Η εκδήλωση που «άνοιξε» τους εορτασμούς για την 110η Επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης ήταν ο αγώνας δρόμου των 8 χιλιομέτρων από το πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας μέχρι την κεντρική πλατεία (πλατεία Ελευθερίας) της Κατερίνης. Δρόμος συμβολικός αφού από το πλατανόδασος ξεκίνησε η μάχη με τα τουρκικά στρατεύματα  κατοχής της πόλης. Στη μάχη αυτή έπεσε μαχόμενος και εμψυχώνοντας τους έλληνες στρατιώτες, ο ήρωας Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Σβορώνος. Ο ελληνικός στρατός, αφού νίκησε τον τουρκικό στρατό «υπεράσπισης» της Κατερίνης ακολούθησε αυτή περίπου του διαδρομή για να μπει θριαμβευτής και απελευθερωτής στην πόλη της Κατερίνης.

Αυτός είναι ο δρόμος που την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, έτρεξαν 2.000 και πλέον δρομείς από όλη σχεδόν την Ελλάδα τιμώντας την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης, τις συμμετοχές, τα ρεκόρ, γράφτηκαν και μεταδόθηκαν αρκετά. Εδώ θα τονίσουμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές με φωτογραφίες και σχόλια αυτής της εκδήλωσης.

Να αρχίσουμε με έναν συνάδελφο

Ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου, δημοσιογράφος – μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.), ζει και εργάζεται στην Κρύα Βρύση Πέλλας. Είναι ενεργός πολίτης, εθελοντής και συμμετέχει πάντα σε εκδηλώσεις με ιδιαίτερους ιστορικούς και εθνικούς συμβολισμούς.

Η συμβολική διαδρομή του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022» και η αφιέρωση στα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή, κέντρισαν το ενδιαφέρον του – αφού έχει προσφυγικές ρίζες – και δήλωσε συμμετοχή. Έτρεξε τερμάτισε με καλό χρόνο και μίλησε στον συνάδελφο Βαγγέλη Ζαμαντζά για τις εντυπώσεις του

Το 13άρι ενός πολυνίκη υπεραποστάσεων

Ο Παύλος Κραγιόπουλος τα τελευταία χρόνια έχει διατρέχει όλη σχεδόν την Ελλάδα σε αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων, ορεινών διαδρομών, αλλά όχι μόνο. Η τελευταία του νικηφόρα υπερπροσπάθεια ήταν η 3η θέση στον υπερμαραθώνιο ορεινής διαδρομής 3Ultra Summits Tihiorace 250 χιλιομέτρων (ΕΔΩ)

Η διαδρομή των 8 χιλιομέτρων του δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022» ήταν μια συμβολική συμμετοχή, αφού είναι μόνιμος κάτοικος του Σβορώνου, του χωριού πού πήρε το όνομα του ήρωα Αντισυνταγματάρχη Δημήτριου Σβορώνου που έχασε την ζωή του στην μάχη για την απελευθέρωση της Κατερίνης. Σ αυτό τον αγώνα ο Παύλος Κραγιόπουλος τερμάτισε με άνεση στην 13η θέση.

… και δρομέας ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος

Η φετινή διοργάνωση του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» είχε και βουλευτική συμμετοχή. Ο κος Ξενοφών Μπαραλιάκος, βουλευτής Πιερίας με τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχε στον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει ακμαίος. Ίσως ενόψει της μεγάλης διαδρομής του προεκλογικού αγώνα ήθελε να «τεστάρει» τις δυνάμεις του.  

Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει τρέχοντας και είναι παντού!

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο δυναμικός – παρά τα χρόνια του δρομέας – Σάββας Πετρίδης. Τερμάτισε φορώντας πράσινο μπλουζάκι – το πράσινο του ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ –  και με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ να τον τραβά στο μέρος της καρδιάς. Μια ξεχωριστή παρουσία! Μια άλλη νότα στο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022»

Τιμητικές απονομές – Μια απονομή για μια οφειλόμενη τιμή!

Οι διοργανωτές του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022» εκτός από τα έπαθλα στους νικητές του αγώνα στις διάφορες κατηγορίες, τίμησαν σωματεία και ομάδες που συμμετείχαν μαζικά και εθελοντικά σ αυτόν τον αγώνα.

Από όλες τις τιμητικές απονομές ξεχώρισε αυτή στη μνήμη του Μιχάλη Σιαμάτρα. Ο Μιχάλης Σιαμάτρας «έφυγε» αναπάντεχα στα 33 του χρόνια τον Ιανουάριο του 2022. Ήταν ξεχωριστός! Εθελοντής, διασώστης, ακτιβιστής. Ένας νέος γεμάτος ζωή, ένας άνθρωπος που έκανε πράξη αυτό που το ΑΜΕΑ γι αυτόν σήμαινε Άτομο Με Ειδικές Αρετές! Έδινε πάντα το παρόν στις διοργανώσεις του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» είτε ως μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», είτε ως διασώστης, είτε ως εθελοντής!

Στον Πατέρα του, Δημήτριο Σιαμάτρα,  δόθηκε τιμητική πλακέτα μνήμης για τον ξεχωριστό Μιχάλη Σιαμάτρα και πραγματικά ευχόμαστε να έχουμε στην κοινωνία μας πολλούς νέους με την αμέριστη διάθεση προσφοράς που είχε ο Μιχάλης!

Εθελοντισμός!

Στους εθελοντές που συμμετείχαν στον αγώνα δε θα παραλείψουμε να αναφέρουμε δύο ομάδες ειδικού σκοπού.

Διασωστική Ομάδα Κατερίνης

Όλα τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Κατερίνης, σε ετοιμότητα να βοηθήσουν άμεσα σε κάθε συμβάν, αλλά και με χαμόγελο να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί!

ΣΥΡΑΠ

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας δεν απουσιάζει από καμιά εκδήλωση που έχει ανάγκη επικοινωνίας. Προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, χρόνια τώρα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Τα μέλη του «καλύπτουν» στο χώρο  της εκδήλωσης με συνεχή επικοινωνία και πληροφόρηση!

Η θέληση για συμμετοχή νικά τις αδυναμίες και δεν έχει ηλικία

Έχουμε μια φωτογραφία που δείχνει την διαφορά της ηλικιακής κλίμακας των συμμετεχόντων!

Στον αγώνα «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022» είδαμε πολλούς που βρίσκονταν ηλικιακά όχι μόνο στα πρώτα –ήντα, αλλά και στα δεύτερα και ίσως και στα τρία! Είδαμε όμως και ανθρώπους με αναπηρία να συμμετέχουν και τα τερματίζουν. Η πράξη τους είναι μάθημα ζωής

Φυσικά, σ αυτή την κατηγορία, ξεχωρίζει ο κος Μελετλίδης Γιώργος, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχε στον αγώνα με την πολυπληθή ομάδα των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τον πρόεδρο Κώστα Καρυώτη. Έδειξε πως η θέληση για αγώνα και τερματισμό χρόνια δεν κοιτά, ούτε σταματά!

…και του χρόνου με υγεία!

Ο αγώνας “ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022” πέρασε στην αθλητική ιστορία και στην ιστορία της πόλης. ΟΙ ευχές να είμαστε καλύτερα του χρόνου!