«Πράσινο φως» για την άρδευση στην βόρεια Πιερία

Στο Πρόγραμμα Μελετών του Υπουργείου εντάσσεται η επικαιροποίηση της μελέτης για την άρδευση από τον ποταμό Αλιάκμονα

«Ανάσα» στο θέμα της άρδευσης της βόρειας Πιερίας έρχεται να δώσει η εκκίνηση των διαδικασιών επικαιροποίησης της μελέτης υδροληψίας από τον ποταμό Αλιάκμονα, που αποφασίστηκε να ενταχθεί από το Υπουργείο Υποδομών στο Πρόγραμμα Μελετών του. Το θέμα, με το οποίο ασχολήθηκε συστηματικά ο βουλευτής της ΝΔ Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γεώργιο Καραγιάννη.

Είναι ένα θέμα που ταλανίζει τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου, αξίζοντας να αναφέρουμε πως η έλλειψη βασικών υποδομών στον τομέα της άρδευσης καθιστά μη παραγωγική την καλλιεργήσιμη γη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπάρχουσα μελέτη που προβλέπει την μεταφορά νερού από τον Αλιάκμονα για την άρδευση των Δημοτικών Ενοτήτων της Βεργίνας του Δήμου Βέροιας, της Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας, του Αιγινίου, της Μεθώνης και του Πύδνας του Δήμο Πύδνας – Κολινδρού είχε εκπονηθεί μόλις το 1975.

Στη συνάντηση ο Βουλευτής της ΝΔ Πιερίας εξήγησε στον κ. Υφυπουργό το τεράστιο όφελος που θα αποκομίσει από το συγκεκριμένο έργο η βόρεια Πιερία αλλά και εν γένει η ευρύτερη περιοχή της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα, από την Βεργίνα μέχρι το Κίτρος.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα βελτιώσει την παραγωγή και το εισόδημα των κατοίκων, οι οποίοι κατά κύριο λόγο ασχολούνται με την γεωργία, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους».

Ο Βουλευτής της Πιερίας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, καθώς εναρμονίζεται πλήρως με την Κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής ως προς την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.

Σε όλα τα παραπάνω ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γεώργιος Καραγιάννης στάθηκε ιδιαίτερα θετικός δίνοντας μάλιστα το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η επικαιροποίηση της μελέτης. Το Υπουργείο, τόνισε ο κ. Καραγιάννης πάντα «βλέπει θετικά» έργα που προσδίδουν υπεραξία σε αγροτικές περιοχές, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον.