Ρητίνη: Εορτασμός 83ης Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 – Βίντεο

Μπορεί οι μαθητές να λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο, αλλά στον εορτασμό των εθνικών επετείων δεν γίνεται καμιά έκπτωση στην λαμπρότητα, τον δυναμισμό και την διάθεση συμμετοχής από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους της Ρητίνης.  

Έτσι και φέτος γιορτάστηκε με λαμπρότητα η 83η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Όπως καθορίζεται στο γενικό πρόγραμμα το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 ο εορτασμός ξεκίνησε στις 10.00 π.μ. με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Με την παρουσία των σημαιοφόρων και αντιπροσωπειών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου με την συνοδεία των Δ/ντων των σχολικών μονάδων τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία.

Στην συνέχεια στην κεντρική πλατεία του χωριού, μπροστά στο χώρο του Μνημείου Ηρώων έγιναν με τη σειρά:

Η έπαρση της Σημαίας ψάλλοντας οι μαθητές και οι μαθήτριες τον Εθνικό Ύμνο.

Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμή των ενδόξων νεκρών του χωριού που έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας στο έπος του 1940 και στην αντίσταση στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Ομιλία για την ιστορική επέτειο από την δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ρητίνης, κ. Καρατζίδου Στυλιανή.

Καταθέσεις στεφάνων από μαθητές των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο), από τις τοπικές αρχές και τους τοπικούς φορείς

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων μ και την ανάκρουση του Εθνική Ύμνου.

Ακολούθησε στον κεντρικό δρόμο της Ρητίνης η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών  του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ρητίνης.