Σηκώνουμε το χέρι ψηλά και δηλώνουμε: “Είμαι κι εγώ εδώ”

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή σε μια νέα δράση με στόχο την ενίσχυση των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Τη δράση στηρίζουν ενεργά ο Δήμος Κατερίνης και η τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ “ΠΙΤΣΙΑΣ”.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η χώρα μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη!  Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στις δυνάμεις ασφαλείας, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλους δημόσιους φορείς,   δίνουν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία,  έναν υπεράνθρωπο αγώνα για όλους εμάς,  εκθέτοντας συνειδητά και χάριν του λειτουργήματός τους τους εαυτούς τους σε κίνδυνο.  Το ίδιο πράττουν και χιλιάδες εργαζόμενοι που πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να συνεχίσουν να εργάζονται για να μπορέσουμε όλοι εμείς να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι.

Ναι,  θα μείνουμε στο σπίτι και θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις υποδείξεις της πολιτείας και των ειδικών.

Κανείς όμως δεν μας είπε να μείνουμε άπραγοι!  Κανείς δεν μας ζήτησε να μείνουμε κλειδαμπαρωμένοι και φοβισμένοι στα σπίτια μας μήπως και χτυπήσει και τη δική μας πόρτα η αρρώστια.

Οχι!  Δεν τη φοβόμαστε!  Δεν φοβόμαστε κανέναν!  Ζήσαμε την οικονομική κρίση στο πετσί μας και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ενωμένοι, αλληλέγγυοι και πιασμένοι χέρι-χέρι μπορούμε να βαδίσουμε και πάλι “κόντρα στο ρεύμα” και να τα καταφέρουμε.

Βλέπουμε τον κατ οίκον περιορισμό την περίοδο της αναμενόμενης έξαρσης κρουσμάτων του κορωναϊού ως ευκαιρία και οργανωνόμαστε!  Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε και από το σπίτι!  Τόσα πολλά έτσι ώστε οι ανήμποροι συμπολίτες μας,  αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να  μετακινηθούν,  να ψωνίσουν,  να  προμηθευτούν τα φάρμακά τους ή και όλοι όσοι αισθάνονται μόνοι και ανασφαλείς,  να γνωρίζουν πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται γι αυτούς και πως δεν θα μείνουν μόνοι και αβοήθητοι.

Στήνουμε μία νέα ομάδα η οποία αποτελείται από συμπολίτες μας τους οποίους δεν τους χωράνε πλέον οι τέσσερις τοίχοι και σηκώνουν το χέρι δηλώνοντας “Είμαι κι εγώ εδώ” και θέλω να βοηθήσω.

Τι λες; Θέλεις να γίνεις μέλος αυτής της ομάδας; Ξεκινήσαμε και ζητάμε και τη δική σου βοήθεια.

Δήλωσε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ,  γιατί σήμερα κανείς δεν περισσεύει!

ΥΓ: Αναφέρονται ενδεικτικά εργασίες που θα μπορούσαν να  πραγματοποιηθούν από τους συμμετέχοντες:

Στους θερμαινομενους χώρους του Καπνικού Σταθμού, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, με υλικά τα οποία θα διατίθενται στους εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό):

  • Διαλογή/καταχώρηση φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Έλεγχος,  διαλογή και συσκευασία τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Εξυπηρέτηση πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 698 166 5158

Εκτός Καπνικού Σταθμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις δημόσιες δομές υγείας:

  • Μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων σε ανήμπορους αποδέκτες  των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης  ή και σε άλλους πολίτες μετά από υπόδειξη της Δημοτικής Αρχής.
  • Μεταφορά χρήσιμου ιατροφαρμακευτικού υλικού στα ΤΟΜΥ της πόλης, στο ΕΚΑΒ και στο Νοσοκομείο.
  • Εργασίες που θα προκύψουν μετά από συνεννόηση μεταξύ των συμμετεχόντων στη δράση και των δημόσιων υπηρεσιών της πόλης.