Το Κτήμα Κούρτη υποδέχτηκε, ξενάγησε και ενημέρωσε τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Το Κτήμα Κούρτη είναι μια τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρισμένες και μονάδες οινοπαραγωγής της Πιερίας. Έχει επίσης καθιερωθεί ως ένα καλά οργανωμένο επισκέψιμο Κτήμα όπου ο καθένας μπορεί να γνωρίσει και να κατανοήσει τα στάδια  καλλιέργειας, συγκομιδής και οινοποίησης. Φυσικά μπορεί τέλος να μυηθεί στην οινογνωσία και την γευσιγνωσία.

Μια τέτοια επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την Τρίτη 16 Ιουνίου οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ στο πλαίσιο του μαθήματος της Οινολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)», «Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής» και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα «Κούρτη» στη Ράχη Πιερίας, όπου ενημερώθηκαν για όλη τη γραμμή παραγωγής των εκλεκτών βιολογικών οίνων του Κτήματος και δοκίμασαν τα πολυβραβευμένα τους κρασιά.

Η επίσκεψη αυτή ήταν πραγματικά μια εκπαιδευτική εμπειρία βιωματικού χαρακτήρα για τους σπουδαστές του ΙΕΚ στα τουριστικά επαγγέλματα.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση στον αμπελώνα, όπου οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τον Οινοποιό κ. Απόστολο Κούρτη για τις ποικιλίες του αμπελιού, τις διαδικασίες συντήρησης και ανάπτυξης των αμπελιών, τις μεθόδους τις οποίες ακολουθούν οι αμπελοκαλλιεργητές καθώς και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στη συνέχεια ο κ. Κούρτης ξενάγησε τους σπουδαστές στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης, ανέλυσαν τις καλλιεργητικές πρακτικές που ακολουθούνται, τη διαδικασία οινοποίησης, αλλά και τις ενέργειες προώθησης των προϊόντων τους στην εγχώρια αλλά και σε διεθνείς αγορές.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά βιολογικά κρασιά του Κτήματος σε συνδυασμό με εκλεκτά τυριά από την «Φάρμα Γκούμα» με έδρα το Νησέλι Πιερίας.

Παράλληλα έμαθαν από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του κ. Κούρτη αλλά και του κ. Αριστείδη Γκούμα τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν ένα κρασί υψηλής ποιότητας αλλά και ένα καλό τυρί.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και η Διεύθυνση του ΙΙΕΚ ΛΥΔΙΑ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Απόστολο Κούρτη και στον κ. Αριστείδη Γκούμα για τη φιλοξενία και τη λεπτομερή ξενάγηση.