«ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ» τιτλοφορείται η Πολυθεματική Πολιτιστική Εκδήλωση, που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου “Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια”, το Σάββατο 07 Μαΐου & ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Ισόγειο – συνεδριακή αίθουσα).
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Γεωλογίας).
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, ομιλίες με τους:
>Ευαγγελία Τσουκαλά, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. : “Οι Μαστόδοντες”
>Ευάγγελος Βλάχος, Δρ. Ερευνητής του Παλαιοντολογικού Μουσείου- Εχίδιο Φερούγλιο της Παταγονίας: “Η Παλαιοντολογία πέρα από τους Δεινόσαυρους»
>Σπύρος Παυλίδης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. : “Η γέννηση της γης”
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα δραστηριότητες για τα παιδιά όπως π.χ. στις 7:00, μια μοναδική διαδραστική εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους!!!. Ο λόγος για τη δράση «Ζωγραφίζοντας τον Μαστόδοντα & τους Δεινόσαυρους» – με τον Αλέξανδρο Ραπουτίκα, στο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης και πλησίον του περιπτέρου του Μαστόδοντα!
Το εκθετήριο του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας συναντά το «Πάρκο των Δεινοσαύρων»
Tο Εκθετήριο του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης και συναντά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, το «Πάρκο των Δεινοσαύρων», στην εποχή που τα γιγαντιαία αυτά πλάσματα κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας.
Περιμετρικά ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου στο χώρο της υπαίθριας αγοράς (flea market), έχουν τοποθετηθεί αφίσες ως πληροφοριακό υλικό από το παλαιοπεριβάλλον της περιοχής της Πιερίας. Η σύνθεση αυτή, διαμορφώνει ουσιαστικά ένα μεγάλο πάνελ, στο οποίο ο επισκέπτης, μπορεί να φωτογραφηθεί με φόντο την Πιερία και τον Όλυμπο πριν από 7.000.000 έτη.
Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί άμεσα από τα μέλη και τους εθελοντές του Ομίλου, τόσο για τα ευρήματα που φυλάσσονται στο Εκθετήριο της Νεοκαισάρειας, όσο και για τα απολιθώματα της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας.