Η Βουλευτής τόνισε ότι ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισάγει σειρά καινοτόμων ρυθμίσεων που απλοποιούν την καθημερινότητα των πολιτών και τις συναλλαγές τους με το κράτος, διασφαλίζοντας παράλληλα την αναγκαία διαφάνεια και ασφάλεια στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
Η νομοθέτηση του προσωπικού αριθμού των πολιτών, η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ των δημόσιων φορέων, η περαιτέρω ενίσχυση του gov.gr και η δημιουργία ψηφιακής θυρίδας κάθε πολίτη είναι ορισμένες μόνο από τις προβλέψεις του κώδικα που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία και τις χρόνιες παθογένειες του δημόσιου τομέα και γλιτώνουν από τους πολίτες πολύτιμο χρόνο και χρήμα.
Απαντώντας δε στην ένσταση αντισυνταγματικότητας, η Βουλευτής επισήμανε ότι ορθώς κατά τους ισχύοντες νόμους τηρήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία, στην δε κριτική της αντιπολίτευσης, επισήμανε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι δυνατόν να μέμφεστε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο για καθυστερήσεις, όταν ενσωματώνουμε τον κώδικα ηλεκτρονικών επικοινωνιών πριν από την προβλεπόμενη προθεσμία και μάλιστα νωρίτερα από την πλειοψηφία των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών ή όταν ενσωματώνουμε την οδηγία για τα ανοικτά δεδομένα μισό χρόνο πριν.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να αφήσετε τη στείρα αντιπαράθεση και να έχετε το πολιτικό θάρρος για να πείτε ένα μεγάλο μπράβο και στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στην Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας για το σημερινό νομοσχέδιο, αλλά και για το εξαιρετικό έως τώρα έργο στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης.
Έργο, το οποίο έχει αναγνωριστεί και αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει με θέρμη τις ψηφιακές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.
Το έργο αυτό, συνεχίζεται και εμπλουτίζεται σήμερα με τον κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης, που αποτελεί ακόμα μία σημαντική παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ψηφιακή ανασυγκρότηση της χώρας, για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, για όλους τους Έλληνες πολίτες».