Τέλος στην πολιτική καπηλεία του Πολυτεχνείου από την Αριστερά

*Του Φώντα Μπαραλιάκου

Εν μέσω του δεύτερου επιθετικού κύματος της πανδημίας, κι ενώ η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη επιβάλλουν lockdown βλέποντας νοσοκομεία και ΜΕΘ να γεμίζουν με ρυθμούς ανεξέλεγκτους, ο θολός και απροσδιόριστος χώρος της Αριστεράς στην Ελλάδα, διατείνεται ότι οφείλει να τιμήσει με πορείες την επέτειο του Πολυτεχνείου, παραβιάζοντας κατάφωρα τα νέα μέτρα της δεύτερης καραντίνας στη χώρα.

Η απάντηση της Πολιτείας ήταν σαφής και κατηγορηματική: Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ισχύει τριήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων και ποινές μέχρι και 5.000 ευρώ για τους διοργανωτές.

Είχε προηγηθεί δημόσια έκκληση και ύστατη προειδοποίηση του πρωθυπουργού την Πέμπτη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά, επισημαίνοντας ότι ουδείς εξαιρείται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, ισχύει και για το Κομουνιστικό Κόμμα, και για τον κ. Βαρουφάκη.

Γιατί όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τέτοια αποφασιστικότητα στο να τεθεί οριστικά ένα τέρμα σε αυτήν την πολιτική καπηλεία μίας εθνικής εξέγερσης της νεολαίας πριν από περίπου πενήντα χρόνια;

Πρώτον, διότι αφορά την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας.

Δεύτερον, διότι η χώρα αντιμέτωπη με την τριπλή απειλή (Τουρκίας, πανδημίας, οικονομικής κρίσης) δεν έχει περιθώρια για διχασμούς και εσωτερικές έριδες.

Τρίτον, διότι επιτέλους, -και απαιτείται πολιτικό θάρρος για μία τέτοια κίνηση-, πρέπει να καταργηθούν τα ιδεολογικά άβατα, τα οποία λειτουργούν σαν μήτρες παραβατικότητας και πολιτικών στρεβλώσεων.

Τέταρτον, διότι πρέπει να έρθει στο φως η πραγματική ταυτότητα εκείνων που καπηλεύονται την επέτειο του Πολυτεχνείου δηλαδή του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του νεόκοπου Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος αν και δεν ήταν παρών, επιμένει να επιβάλει σε αυτούς που ήταν παρόντες πως πρέπει να εορταστεί η επέτειος εν μέσω πανδημίας!

Ο πρωθυπουργός έκανε τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που: έχτισαν πολιτική καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, και σε εκείνους που κράτησαν την αντίσταση που έκαναν για τον εαυτό τους.

Δεν συμμετείχαν αποκλειστικά αριστεροί στο Πολυτεχνείο, ήταν μια εξέγερση της νεολαίας.

Όσο για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, προκαλεί μάλλον θυμηδία, αν αναλογιστεί κανείς, ότι πέρυσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε μέχρι το ύψος της Μεγάλης ΒρετανίαςΗ “επανάσταση” του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε στη Grande Bretagne.

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας