Κορονοϊός: Προβληματίζει η διασπορά του κορονοϊού στην Πιερία. Οι 18 περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

Ειδική αναφορά στην Πιερία από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (30-11-2020)

Ξεχωριστή περίπτωση η Πιερία με τον αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό που παρουσιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ενώ στις άλλες περιοχές υπάρχει σταθεροποίηση ή και σταδιακή μείωση των μολύνσεων στην Πιερία υπάρχει ανησυχητική αύξηση!

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας πως προβληματίζει τα μέλη της Επιτροπής η εξέλιξη των μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Πιερία. Τόνισε μάλιστα πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, σε κάθε γωνιά σε κάθε χωριό της Πιερίας, ότι είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η πιστή τήρηση των μέτρων.

Δέκα οκτώ είναι οι περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά με βάση τα νέα στοιχεία ανέφερε όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα ο κ. Χαρδαλιάς. 

Αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, τα Γρεβενά, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Φλώρινα, η Ημαθία, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Ροδόπη. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 18 περιοχές οι 11 είναι στη Μακεδονία, 3 στην Θράκη και 4 στη Θεσσαλία.

Οι κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η καλή επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής μπορεί εύκολα να ανατραπεί αν δεν τηρούνται τα μέτρα.

Επανέλαβε πως φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα, ενώ τόνισε πως οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων δεν επιτρέπονται όσο ισχύουν τα μέτρα.