Το Φεστιβάλ γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία της νέας τεχνολογίας και του κινηματογράφου.

Σας παρουσιάζουμε τις τρεις δράσεις του Φεστιβάλ:

e21

Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), δημιουργήσαμε τη διαδραστική δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet με τίτλο e21, που ζωντανεύει 24 πίνακες των λαϊκών ζωγράφων Π. και Δ. Ζωγράφου, τους οποίους παράγγειλε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης. Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε κάθε έναν από τους πίνακες και να ζήσει τις μάχες, στις αληθινές τοποθεσίες των ιστορικών γεγονότων, αλλά και όπου κι αν βρίσκεται, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δείτε ένα σύντομο βίντεο για την εφαρμογή: 

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google Play και το Apple Store

Ειδική έκδοση

Ο φετινός Α-Κατάλογος του 23ου ΦΝΘ είναι αφιερωμένος στην επέτειο της Επανάστασης του 1821. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την εφαρμογή e21, για το πρότζεκτ Η πόλη και η πόλη, ενώ συγκεντρώνει όλες τις ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ του ελληνικού κινηματογράφου με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο e-shop του Φεστιβάλ.

Η πόλη και η πόλη

Η ταινία – πολυμεσική εγκατάσταση είναι μία ευρηματική απεικόνιση στιγμών από την ζωή και την εξόντωση της Εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης που μάς φέρνει αντιμέτωπους με το ζήτημα της μνήμης και με τα επώδυνα τραύματα, τα οποία μένει ακόμα να επουλωθούν.