Καταστροφές από την ισχυρή κακοκαιρία της 1ης Απριλίου 2020 – Αποκλείστηκαν κτηνοτροφικές μονάδες στη Λαγοράχη

Η Πρωταπριλιά δεν πέρασε φέτος αφήνοντας την ευχάριστη αίσθηση από μια πλάκα μεταξύ φίλων ή ένα αθώο ψεματάκι για να διασκεδάσουμε. Όλα αυτά λόγω κορονοϊού τα ξεχάσαμε ή δεν είχαμε διάθεση να τα κάνουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Όμως το στίγμα της αυτή η μέρα το αφήνει με τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από την ιδιαίτερα έντονη κακοκαιρία που ενέσκηψε στην Πιερία και κυρίως στα ορεινά του Δήμου Κατερίνης.

Η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας και στο τμήμα Μοσχοποτάμου Λαγοράχης Μελιαδίου είχε ως αποτέλεσμα την  συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, την υπερχείλιση των ρεμάτων και την καταστροφή οδικών υποδομών, όπως μικρών γεφυρών και διαβάσεων (ιρλανδικές διαβάσεις)

Μια τέτοια καταστροφή έγινε στην περιοχή της Λαγοράχης στο δρόμο που οδηγεί στο γήπεδο, αλλά και σε δύο κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες και έμειναν πλέον χωρίς δυνατότητα πρόσβασης. Ένα σοβαρό πρόβλημα που χρίζει άμεσης κινητοποίησης και αποκατάστασης προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση και η τροφοδοσία σ αυτές τις κτηνοτροφικές μονάδες.