«Μετα-Φωτο-ποίηση»- μια ακόμη επιτυχημένη έκθεση του ανερχόμενου καλλιτέχνη Γιώργου Σαράντη

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου ο “Διάλογος” παραβρέθηκε στη «Γιορτή της Τέχνης». Επρόκειτο για την εκδήλωση κορύφωσης της 2ης ατομικής έκθεσης με τίτλο «Μετα-Φωτο-ποίηση», ενός νέου ανερχόμενου καλλιτέχνη, του Γιώργου Σαράντη,  ο οποίος καταπιάνεται έντονα, τόσο με το πεδίο της φωτογραφίας όσο και με υλικές συνθέσεις οι οποίες «παντρεύουν» ζωγραφική, συναρμολόγηση και γλυπτική. Η έκθεση έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης στην Αθήνα και κατά γενική ομολογία όσων την επισκέφθηκαν, απέσπασε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και σχόλια.

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, οι δημιουργίες του Γιώργου Σαράντη παρουσιάζονται στο κοινό ακολουθώντας ένα προδιαμορφωμένο από τον ίδιο, σενάριο αφήγησης. Ο καλλιτέχνης πάντοτε παρών καθ’ όλη τη διάρκεια, πρόθυμος να ξεναγήσει και να εξηγήσει στον κάθε ένα και στην κάθε μία ξεχωριστά, το σκεπτικό πίσω από κάθε πίνακα και κάθε φωτογραφία. Όπως είπε και ο Γιώργος Σαράντης στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στους τοίχους τριγύρω κρέμεται «ο ίδιος», εννοώντας ότι τα έργα του αντανακλούν αδιαμεσολάβητα στοιχεία του ψυχισμού και της προσωπικότητάς του.

Στην εκδήλωση επίσης έδωσαν το παρών και μίλησαν αξιόλογοι άνθρωποι του χώρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», Στέλιος Μαρούλης, ο οποίος βράβευσε τον Γιώργο Σαράντη, καθώς και οι καταξιωμένοι φωτογράφοι, Γιάννης Ασημακόπουλος και Βασίλης Μακρής, οι οποίοι υπήρξαν και σημαντικότατοι δάσκαλοι του καλλιτέχνη στη φωτογραφία. Οι συμμετέχοντες μίλησαν με θερμά λόγια για τη δημιουργικότητα και την προσήλωση του Γιώργου Σαράντη στο έργο του και τον προέτρεψαν να συνεχίσει και να εντείνει την προσπάθειά του. Τη βραδιά συντόνισε εξαιρετικά η Αναστασία Πουλοπούλου, δημοσιογράφος – Μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του καλλιτέχνη.

Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν ξεναγήσεις στην έκθεση, διάλογοι και γνωριμία με το Γιώργο Σαράντη, ο οποίος δήλωσε και ο ίδιος εξαιρετικά ευγνώμων για την ανταπόκριση του κοινού και τη συγκινητική αναγνώριση των προσπαθειών του. Η αυλαία της έκθεσης «Μετα-Φωτο-ποίηση» έπεσε την επόμενη μέρα Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με το ραντεβού με τις νέες δημιουργίες του καλλιτέχνη να ανανεώνεται στο σύντομο, ορατό μέλλον. Ο “Διάλογος” εύχεται στον Γιώργο Σαράντη ακόμη περισσότερες στιγμές αστείρευτης και ευφάνταστης δημιουργικότητας.