Το ενδιαφέρον στη νέα έκδοση είναι ότι περιλαμβάνονται οι κριτικές, αλλά και ολόκληρες οι εισηγήσεις των ατόμων που κλήθηκαν στις παρουσιάσεις των βιβλίων ανά την Ελλάδα [Καθηγητές-τριες των Α.Ε.Ι., δημοσιογράφοι, ειδικοί Επιστήμονες κ.ά.]. Μ’ αυτόν τον τρόπο διαβάζει ο/η αναγνώστης/-τρια το βιβλίο ξανά [Δημιουργική ανάγνωση]. Ένα βιβλίο που έγινε Κινηματογραφική ταινία [Φεστιβάλ Λάρισας], αλλά και Θεατρική παράσταση [Σε Φεστιβάλ Θεάτρου Παραμυθιά-Αλμπέρτα Τσομπανάκη]. Ένα βιβλίο δοκίμιο, με θεατρική γραφή και πλοκή.
Η Αγνή Δηαγά ηθοποιός είδωλο περασμένων δεκαετιών συμμετέχει σ’ ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που αναλύει επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα (όπως σχέσεις των φύλων, σεξ, οικογένεια, μητρότητα, παιδεία, θάνατος, αξίες, ευτυχία κ.λπ.) μέσω συνεντεύξεων. Οι θέσεις της περιλαμβάνουν και γεγονότα της ζωής της, γι’ αυτό και πρέπει να είναι αληθινές. Αν εντοπιστεί κάποιο ψέμα, θα απομακρυνθεί από το παιχνίδι. Το ενδιαφέρον στη διήγηση είναι ότι υπάρχουν δύο απαντήσεις : η μία, η κατασκευασμένη που απευθύνεται στο κοινό, και η άλλη απάντηση η αληθινή, η κρυφή που βγαίνει από μέσα της.
Ένα βιβλίο ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ για τους πολιτικούς, δημοσιογράφους, κοινωνικούς επιστήμονες, αλλά και για το ευρύ κοινό που αρέσκεται να μαθαίνει για τις ζωές των άλλων. Μια συνέντευξη τόσο αληθινή, τόσο ζωντανή που βάζει σε υποψίες τον/την αναγνώστη-τρια να βρει το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την Αγνή Δηαγά.Ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα.
Η συγγραφέας
Η Τέσσα Δουλκέρη έχει πτυχίο Νομικής (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Κοινωνιολογίας (Πανεπιστημίου Παρισιού) και Διδακτορικό Επιστήμης της Επικοινωνίας – Πληροφόρησης (Πανεπιστημίου Παρισιού – Σορβόνη, Πανθεόν). Έκανε πρακτική άσκηση στη Γαλλική Τηλεόραση (TF 1), στο Συμβούλιο Ευρώπης (Στρασβούργο), στην Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες). Εργάσθηκε ως Δικηγόρος [Παρ’ Αρείω Πάγω] και στη Δημόσια Διοίκηση (Γενική Γραμματεία Ισότητας, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας-Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης). Δίδαξε ως ειδική επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ως Καθηγήτρια στο ΑΠΘ, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είναι μέλος του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου), Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.ΤΑΔ. (Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων, T.Α.Δ.], ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γερακίνα» και άλλων επιστημονικών και πολιτιστικών Συλλόγων.
Νουβέλες της συγγραφέως:
1. Ιστορίες γυναικών, 2. Ένας Εικονικός Άνδρας, 3. Ταξιδεύοντας με τους γλάρους, Εκδόσεις Παπαζήση.
Θεατρικά έργα της συγγραφέως:
- «Θεατρικoί Διάλογοι», Εκδόσεις University Press – Θεσσαλονίκη.
- «Αγνή Δηαγά», Εκδόσεις Παπαζήση.
Δοκίμιο με θεατρική γραφή:
- Άνδρας Πρότυπο, Εκδόσεις Παπαζήση
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Σκηνοθεσία – σενάριο σε ντοκιμαντέρ
- Το «Σκεπαστό» (ορεινό χωριό της Ανατολικής Θράκης), Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, Δράμα 2007.
- Η «Ώρα η κακιά» (Η βία στις σύγχρονες κοινωνίες), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2011.
- Πίσω στη Φύση με Κίνηση (Αθλητισμός στη φύση) Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος, 2014 και στο Φεστιβάλ Bratislava, Σλοβακία, EkoTopFilmFestival, 2014.
- «Xριστέα» (Μαρτυρίες τριών δημοσιογράφων Α.ΜΕ.Α.), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2016.
- «Ένα ταξείδι στον χρόνο με τις γυναίκες του ΑΠΘ», Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας Νοέμβριος 2017.
- Μικρές και μεγάλες συναντήσεις στην ΗΛΕΙΑ, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2019.