Η Μαρία Μίχου ενημερώνει πολιτικά και τιμά τις δράσεις πολιτιστικών φορέων

  Μεταξύ πολιτικών ενημερώσεων και συζητήσεων αλλά και με παρουσία σε σειρά χοροεσπερίδων και δράσεων πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, περιλάμβανε τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της πρώην Βουλευτή Πιερίας, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκ νέου υποψήφια στις επικείμενες εθνικές εκλογές, Μαρίας Μίχου.

  Στα δημοτικά διαμερίσματα του Αγίου Σπυρίδωνα (28-1-2023) του Δήμου Δίου-Ολύμπου και Παλαιού Ελευθεροχωρίου (3-2-2023) του αντίστοιχου Πύδνας-Κολινδρού, η κ. Μίχου σε συνάντηση με κατοίκους των δύο περιοχών, ανέπτυξε τις θέσεις και προτάσεις του Κινήματος σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, με έμφαση την ακρίβεια, τη φτωχοποίηση του λαού μας, το ενεργειακό και ιδιαίτερα τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα, αλλά και το αρδευτικό που απασχολεί ιδιαίτερα τους αγρότες του βόρειου Δήμου της Πιερίας.

  «Η αγροτική οικονομία αποτελεί σημαντικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας, τόνισε η κ. Μίχου, ενώ καυτηρίασε την αποστροφή των δύο τελευταίων Κυβερνήσεων προς τους αγρότες και την ύπαιθρο, την έλλειψη σχεδίου για αναπτυξιακή συγκρότηση της χώρας, τον μαρασμό της περιφέρειας, την αναγκαιότητα μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα αγροτικά εισοδήματα.»

  Ως είθισται με τον ερχομό της νέας χρονιάς, την περίοδο αυτή πολιτιστικοί και κοινωνικοί σύλλογοι προβαίνουν σε σειρά χοροεσπερίδων με σημείο αναφοράς την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας, καθώς τη σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και τον προγραμματισμό των δράσεων τους μετά την τριετή αναστολή λόγω της πανδημίας. 

  Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 η κ. Μίχου τίμησε με την παρουσία της τον χορό του Συλλόγου  Θεσσαλών, συνεχάρη τον πρόεδρο Θωμά Σιάτρα, τα λοιπά μέλη της διοίκησης και τους εθελοντές για την αρτιότητα της βραδιάς, την οποία διάνθησαν ευχάριστα τα μουσικά ακούσματα και οι χοροί του κάμπου, δηλώνοντας: «Απολαύσαμε απόψε τη Θεσσαλική λεβεντιά με χορούς και τραγούδια της ποιμενικής ζωής αλλοτινών χρόνων που εκφράζουν τους αγώνες της κλεφτουριάς για τη λευτεριά. Συγχαρητήρια στον δραστήριο σύλλογο των Θεσσαλών.»

  Το ίδιο βράδυ συνεόρτασε συμμετέχοντας στον καθιερωμένο ετήσιο χορό της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, του σωματείου που εκφράζει τον παραγωγικό συνοικισμό της Κατερίνης, οι κάτοικοι του οποίου μέσα από τα αποκαΐδια της πυρπόλησης του χωριού τους, δημιούργησαν στην Πιερική πρωτεύουσα μια κοινωνία ανάπτυξης και προόδου. Η εκδήλωσε ξεκίνησε με παραδοσιακούς χώρους και τραγούδια του Καταφυγίου Κοζάνης και κορυφώθηκε με πολύ γλέντι. Η κ. Μίχου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να δεχθεί τις ευχές των παρευρισκόμενων για προσωπική επιτυχία στις προσεχείς εκλογές, ενώ με την σειρά της συνεχάρη την πρόεδρο της Μ.Ε.Κ. Αθανασία Καούρη και τους συνεργάτες της στη διοίκηση και όχι μόνον.

  Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, η κ. Μίχου παρέστη στο έθιμο της κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας τριών συλλογικών φορέων. Του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος», του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας και του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου «Η Αγία Μαρίνα». Με ιδιαίτερη χαρά παρέστη στον ετήσιο χορό του συλλόγου Δρυάνιστα όπου παρακολούθησε τα χορευτικά του συλλόγου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο Μαργαρίτη Βασίλειο και  τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και δέχτηκε τις ένθερμες ευχές για καλή χρονιά και καλή επιτυχία ..  

  Στη Νέα Έφεσο έτυχε της υποδοχής από την πρόεδρο, Δέσποινα Αβουρδιάδου και από τον επίσης πρόεδρο Μικρασιατών Πιερίας, Αναστάσιο Μπογιατζή, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοκκινοπλιτών από τον πρόεδρο, Λάζαρο Παπαδόπουλο και στο Λιτόχωρο από την πρόεδρο, Βούλα Ασλανίδου.

Και στους τρείς συλλογικούς φορείς η κ. Μίχου συνομίλησε με τα διοικητικά και απλά μέλη και φίλους των σωματείων, οι οποίοι της ευχήθηκαν επιτυχή πορεία στον εκλογικό στίβο, εξέφρασαν την συμπάθειά  τους προς το πρόσωπό της, προβαίνοντας παράλληλα και στην ενημέρωση των όσων προγραμματίζουν την τρέχουσα χρονιά. Χαρακτηριστικά στο Λιτόχωρο η κ. Μίχου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα όσα υλοποίησε ο Φιλόπτωχος Σύλλογος με αφορμή την επετειακή εβδομηντάχρονη διαδρομή του, στο γεγονός του οποίου αναφέρθηκε ο ιστορικός και συγγραφέας, Σωτήριος Μασταγκάς.