“Πορείες θανάτου… και ζωής”

Βιβλιοπαρουσίαση στο δημοτικό σχολείο Κούκου Πιερίας

Στις 6-8-2022, ημέρα Σάββατο και με ώρες προσέλευσης: 19.15 και έναρξης: 19.30 (αυστηρά) στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού μου Κούκος Πιερίας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλειου Σιδηρόπουλου, με τίτλο “Πορείες θανάτου… και ζωής”.

Θα προλογίσουν οι: Σοφία Αμπερίδου, καταξιωμένη ζωγράφος, με καταγωγή από τον Κούκο Πιερίας και ο Φόρης Πεταλίδης, δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας “ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ”. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και πρόεδρος του συλλόγου δράσης “ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ”, Γιώργος Γεωργιάδης.

Το εμπροσθόφυλλο του βιβλίου φωτογραφία του πρωταγωνιστή του βιβλίου, Καπτάν Σαούρ Ανέστη

Ανάγνωση αποσπάσματος: Από την κόρη του συγγραφέα και ηθοποιό,   Αναστασία Σιδηροπούλου-Αλπάκη και πιθανόν από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη (εφ’ όσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του).

 Η παρουσίαση θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ μέσω You Tube, από το εκεί Ιερό Ίδρυμα “Παναγία Σουμελά”.Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα του Συλλόγου των απανταχού Κουκιωτών “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ”.

Στη συνέχεια της παρουσίασης θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος του χωριού.

Στους χώρους του σχολείου και της εκδήλωσης θα διατίθεται το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο “ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ”