Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στήριξη του οδικού τουρισμού της Πιερίας. Ενίσχυση των Ευζώνων και του Προμαχώνα με αστυνομικού

Συνάντηση με άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, όπως άλλωστε αρμόζει στην επικαιρότητα, ήταν αυτή της κυρίας Μάνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης.

Η Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις συνεχείς παρεμβάσεις και συναντήσεις της με την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, με σκοπό την ενίσχυση των συνοριακών σταθμών της χώρας με αστυνομικό προσωπικό και τελωνειακούς υπαλλήλους, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα φέτος οδικώς. 

Έτσι, ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων ενισχύθηκε με επιπλέον 40 αστυνομικούς ενώ και ο σταθμός του Προμαχώνα με επιπλέον 30. Ο διπλασιασμός της αστυνομικής δύναμης στα σημεία εισόδου και εξόδου έχει επιφέρει έως σήμερα εξαιρετικά αποτελέσματα για τους επισκέπτες της Πιερίας και των λοιπών τουριστικών προορισμών κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο. Ο κ. Τσιτλακίδης επισήμανε ότι πλέον μεγάλος αριθμός Ελλήνων τουριστών επισκέπτονται την Πιερία, ωφελούμενοι του προγράμματος “Τουρισμός Για όλους”.

Ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση του τουρισμού αλλά και τη στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Βουλευτής, η χρηματοδότηση του οποίου αυξήθηκε κατά 30 εκατομμύρια Ευρώ, καλύπτοντας επιπλέον 200.000 δικαιούχους.