Η απάντηση της ΝΙΚΗΣ στις ύβρεις περί «χριστεμπορίου»

Το Κίνημα ΝΙΚΗ κατηγορείται από ποικίλους «καλοθελητές» ότι επιδίδεται τάχα σε «χριστεμπόριο», ότι δήθεν εμπλέκει την Πίστη με την πολιτική, ότι τους αξίζει να χαρακτηρισθούν ως «Χριστιανοταλιμπάν». Διάφορα συστημικά και παρασυστημικά ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή που είδαν την υπολογίσιμη απήχηση της ΝΙΚΗΣ στον ελληνικό λαό, επιδόθηκαν σε αυθαίρετες, ψευδείς και αναπόδεικτες κατηγορίες που αφορούν σε υποτιθέμενη σχέση της με την Εκκλησία. Αξιοσημείωτο μάλιστα και ενδιαφέρον είναι, ότι δεν συνεννοούνται τουλάχιστον μεταξύ τους, καθώς κατηγορούν τη ΝΙΚΗ για εντελώς αντιφατικές κατηγορίες – μία ότι είμαστε «παλαιοημερολογιτικό κόμμα», την άλλη ότι έχουμε την στήριξη διαφόρων Μητροπολιτών, ακόμη και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου!

Φυσικά, αυτές οι φήμες είναι παρόμοιας αστειότητας με εκείνες που υποστήριζαν ότι πίσω από τη ΝΙΚΗ βρίσκονται εφοπλιστές και μάλιστα ένας του οποίου τα ΜΜΕ έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο εναντίον μας!

Απαντούμε στον απλό λαό που απορεί με τις κατηγορίες, και όχι στους ίδιους. Με τους ίδιους ίσως θα άρμοζε περισσότερο να ασχοληθεί εισαγγελέας. Απαντούμε τόσο στον καλοπροαίρετο Έλληνα που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του, όσο και σε εκείνον που τώρα μάς γνώρισε, έστω και μέσα από τη βιομηχανία λάσπης που έχει ξεκινήσει εναντίον της ΝΙΚΗΣ με εντολές του καθεστώτος.

  1. Ποτέ η ΝΙΚΗ δεν αυτοπροσδιορίστηκε ως «κόμμα της Εκκλησίας» ή ως «χριστιανικό κόμμα».
  2. Γνωρίζουμε και σεβόμαστε πλήρως ότι η Εκκλησία δεν εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, ως οφείλει. Ουδέποτε επικαλεστήκαμε εκκλησιαστικά πρόσωπα για να μας στηρίξει ο κόσμος. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Διοικούσα Εκκλησία, το Άγιον Όρος, η Ιεραρχία, πρέπει να αφεθούν ανενόχλητοι στο ποιμαντικό τους έργο και να μην γίνεται αυτό αντικείμενο παραποίησης και διασυρμού από ανεύθυνους, πολιτικούς και δημοσιογράφους.
  3. Η Παράδοση της Εκκλησίας έχει ωστόσο λόγο ελεγκτικό απέναντι στην πολιτική εξουσία, όταν η τελευταία διαφθείρει τον λαό. Από τις εκατοντάδες παραδείγματα, θυμίζουμε τον Τίμιο Πρόδρομο που έλεγξε τον Ηρώδη, αλλά και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο και τον Μέγα Βασίλειο που έλεγξαν κοσμικούς άρχοντες, οι οποίοι είχαν εξουσία ζωής και θανάτου απέναντι στον απλό πολίτη. Πρόκειται για λαμπρές προσωπικότητες που οι σημερινές ανάξιες κυβερνήσεις εξοβελίζουν από την δημόσια παιδεία. Παρομοίως, η στάση της Εκκλησίας συχνά εξοβελίζεται από τον δημόσιο διάλογο, αναμασώντας την αντιδημοκρατική καραμέλα «δεν δικαιούστε να ομιλείτε».
  4. Είναι τιμή μας να εμπνεόμαστε στην πολιτική σκέψη μας από τις αξίες της Πίστης μας. Θεωρούμε χρήσιμο να κάνει το ίδιο κάθε συμπατριώτης μας και ιδιαίτερα οι πολιτικοί, οι οποίοι οφείλουν να δίνουν το ηθικό παράδειγμα στην κοινωνία, αντί να την εκφυλίζουν και να την διαφθείρουν με νόμους, έργα και λόγια που πόρρω απέχουν και αντίκεινται στο Ευαγγέλιο.
  5. Κατηγορηθήκαμε ότι στα ψηφοδέλτιά μας εντάχθηκε μία καταξιωμένη εκπαιδευτικός, η οποία ήταν συγγενής λαοφιλούς Αγίου της εποχής μας, καθώς και άνθρωποι που είχαν στενή σχέση με Αγίους. Πληροφορούμε τους κατηγόρους μας, ότι η ΝΙΚΗ διαθέτει πολύ περισσότερους φίλους και συνοδοιπόρους, οι οποίοι είχαν στενούς δεσμούς με εγνωσμένους Αγίους της εποχής μας. Δεν το διαφημίσαμε ποτέ. Αντιθέτως τα ΜΜΕ επέλεξαν να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα, μάλιστα τα περισσότερα, με ύφος ωσάν περίπου να πρόκειται για έγκλημα. Δεν έχουν αυτοί δικαίωμα να πολιτευθούν; Πώς πιστεύουν ΜΜΕ και επαγγελματίες πολιτικοί ότι μπορούν να απαγορεύουν σε συμπολίτες τους το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι;
  6. Επιπροσθέτως, η ΝΙΚΗ έχει στις τάξεις της ευρύτερα ανθρώπους που είναι συνειδητοί Χριστιανοί. Μήπως ούτε αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στα κοινά; Συνηθίσαμε, φαίνεται, να είναι πολλοί πολιτικοί μας τόσο πολύ αδιάφοροι έως εχθρικοί προς την Εκκλησία, ώστε τώρα μας κακοφαίνεται που βρέθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι λένε το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» για σαράντα μέρες ή κάνουν προσευχή πριν ξεκινήσουν μία εκδήλωση.
  7. Οι συνειδητοί Χριστιανοί, παραμένουν Χριστιανοί σε όλα τους. Είτε στην εργασία τους, είτε στην ψυχαγωγία τους, είτε στην πολιτική, διατηρούν πάντοτε ως προτεραιότητά τους την ευαρέστηση του Θεού. Δεν μπορούν να προσποιηθούν ότι δεν είναι Χριστιανοί ή να μην αναφέρονται στο Χριστό, όπως συμβαίνει στις μασονικές στοές και στις παραμασονικές λέσχες.
  8. Στη ΝΙΚΗ δεν προσποιούμαστε τους Χριστιανούς για να πάρουμε ψήφους. Δεν εκκλησιαζόμαστε μόνο στις προεκλογικές περιόδους, ούτε καθόμαστε επιδεικτικά στους «επισήμους» μέσα στο Ναό για το θεαθήναι. Η ομολογία της πίστης στο Χριστό είναι το βίωμά μας και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, ούτε να το αρνηθούμε, για να ικανοποιήσουμε τους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους.
  9. Αντιθέτως, παρατηρούμε ότι λείπει ο ανάλογος σχολιασμός από τα ΜΜΕ για εκκλησιαστικές συμπάθειες είτε αντιεκκλησιαστική ρητορική άλλων πολιτικών παρατάξεων. Επίσης λείπει ο σχολιασμός τους για την κάκιστη συμπεριφορά πολλών κυβερνήσεων έναντι της Εκκλησίας. Καλό θα ήταν να ερωτηθούν και εκείνοι.
  10. Τέλος, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «Χριστιανοταλιμπάν», συνιστούμε σε εκείνους που τον χρησιμοποιούν να είναι πολύ προσεκτικότεροι με τη χρήση ρατσιστικών χαρακτηρισμών. Με ανήθικο τρόπο ταυτίζουν το θύμα με τον θύτη. Ο Χριστιανισμός, και μάλιστα η Ορθοδοξία, ήταν και είναι και σήμερα η πλέον διωκόμενη θρησκεία ανά τον κόσμο. Οι Ταλιμπάν προκάλεσαν φρικώδη εγκλήματα κατά των Χριστιανών σχεδόν σε όλες τις ηπείρους της γης. Το λεκτικό τους εφεύρημα είναι τόσο προσβλητικό όσο το να αποκαλούσαν τους Ιουδαίους «εβραιοναζί». Μήπως θα πρέπει να διερωτηθούν για την χριστιανοφοβία τους;

Σκοπός μας είναι μία δημοκρατικότερη Ελλάδα, χωρίς το φίμωμα της γνώμης που «ενοχλεί». Επιθυμούμε να καταθέσουμε τη δική μας μαρτυρία μέσα στη Βουλή, η οποία δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει τους Έλληνες, πάνω στις ιερές αρχές του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο απειλείται να αλλάξει ουσιωδώς, αν δοθεί παντοδυναμία στο κυβερνών κόμμα της επόμενης Βουλής.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα να μάς εμπιστευθεί και πάλι στις 25 Ιουνίου, κλείνοντας τα αυτιά στην τοξικότητα, το μίσος και την οργανωμένη προπαγάνδα, για να επιτύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη ΝΙΚΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ