Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ): Είμαστε Αριστερό κόμμα – με άλφα κεφαλαίο- με συσπείρωση όμως της ευρύτερης Προοδευτικής Συμμαχίας

«Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν είναι η κυβέρνηση όλης της χώρας αλλά μια κυβέρνηση ελάχιστων συμφερόντων. Δυστυχώς όμως τα δείγματα είναι διαφορετικά»

Το απολογισμό ενός έτους κοινοβουλευτικού έργου από την θέση της αντιπολίτευσης παρουσίασε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Πιερία κ. Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ). Η παρουσίαση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Αυγούστου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «LIDO» στην Κατερίνη σε εκπροσώπους τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και προσωπικών blogs  παρουσία των συνεργατών και στελεχών του πολιτικού της γραφείου.

Η κ. Σκούφα τόνισε πως έγινε αυστηρή επιλογή από το σύνολο του πλούσιου κοινοβουλευτικού έργου της και παρουσίασε συνοπτικά τις παρεμβάσεις, ομιλίες, ερωτήσεις κατά τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του έργου δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις όπου σταχυολογώντας τα όσα είπε ενδιαφέρον έχουν τα παρακάτω:

Στην απλή ερώτηση γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αφοπλιστικά «Διότι δεν βάλαμε το δάχτυλο στο μέλι», ενώ σε άλλο σημείο κατέκρινε την κυβερνητική τακτική της προσπάθειας σπίλωσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με παράνομες υποκλοπές συζητήσεων, αλλά και να εκφράσει τον προβληματισμό της που για όλο αυτό το σκηνικό της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει αντίδραση. Για το πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με έμφαση πως «Είμαστε αριστερό κόμμα με Άλφα κεφαλαίο, με συσπείρωση όμως της ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας..».

Σε άλλο σημείο επεσήμανε πως οι συνθήκες διακυβέρνησης το 2015 σε σχέση με το 2019 ήταν τελείως διαφορετικές, τονίζοντας πως το 2015 η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει ταμιακά διαθέσιμα για 3 μήνες. Όχι 30 δισ., αλλά διαθέσιμα μόνο για τρεις μήνες, γεγονός το οποίο θεωρεί εγκληματικό. Εκφράζοντας μάλιστα προσωπική πολιτική άποψη είπε πως «Θα πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή η Σκούφα, να έχει διατελέσει υπουργός και να αφήνει στο υπουργείο όπως και όλη η κυβέρνηση διαθέσιμα για 3 μήνες και να μην αναζητώνται πολιτικές ευθύνες».  

Για την σημερινή πολιτική συγκυρία επεσήμανε πως θα πρέπει να προστατευτούν τα μεσαία εισοδήματα η λεγόμενη μικρομεσαία τάξη, ενώ κάνοντας μια καταγραφή της σημερινής κυβερνητικής πρακτικής  τόνισε πως δεν είναι μόνο η πανδημία. Είναι τεράστιες οι ευθύνες. «Η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική ούτε καν ταξική διότι δεν στηρίζει καν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά μέσα στο μεγάλο κεφάλαιο προτιμά τον τάδε κεφαλαιοκράτη από τον άλλο. Είναι «ποιος πρόλαβε τον κύριον είδε» με χρήματα στους κολλητούς, χρήματα σε ημετέρους, καμία αξιοκρατία. Υπάρχει μια γενικευμένη κατάσταση αναξιοκρατίας σε αντίθεση με αυτό που προεκλογικά ευαγγελίζονταν για τους άριστους, την αριστεία, την αξιοκρατία κι ό,τι άλλο..»  

Τέλος για την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και για τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας της κυβέρνησης, κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης και κύρια τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά  μέσα τα οποία δυστυχώς προβάλουν μόνο το τηλεοπτικό κυβερνητικό λιβανιστήρι όπως χαρακτηριστικά είπε. Τόνισε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επαφές τους με τους πολίτες βλέπουν άλλη εικόνα.