Κάσος: 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο 24 και 25 Ιουνίου

«Τουρισμός – Πολιτισμός και οι Νέες Τεχνολογίες – Τάσεις μετά την περίοδο κρίσης»

Διοργανώνεται, στην Κάσο από την  Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ (ΕΠΕΤΑΔ)  σε συνεργασία  με την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.ΣΕ.Τ) και με τη συνδιοργάνωση  του Δήμου  της Κάσου. Το Συνέδριο τελεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ   του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουνίου. Το 10ο Διεπιστημονικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου και Λ.Τ. Κάσου.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ελλάδα με ιδιαίτερη δυναμική διεκδικεί μεγάλο μερίδιο στο χώρο του τουρισμού και προβάλει τον  πολιτισμό και την ιστορία της.

Οι επαγγελματίες στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους  συνέδρους.

Εισηγητές/εισηγήτριες θα είναι καθηγητές-τριες των Α.Ε.Ι., Ειδικοί Επιστήμονες, Δημοσιογράφοι. Η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της διοργάνωσης κ. Τέσσα Δουλκέρη, η πρώην  Πρύτανις του Παντείου Παν/μιου, κ. Ισμήνη Κριάρη, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Δ. Χαραλάμπης, η καθηγήτρια του Α.Π.Θ κ. Ζ. Ανδρεοπούλου, ο senior Lecturer of the Arts University – London κ. Θ. Γιάγκογλου και άλλοι εκλεκτοί – ές επιστήμονες. Το μέλλον του Τουρισμού, η τουριστική ανθεκτικότητα, ο αναγεννητικός και ο πράσινος τουρισμός αλλά και  πολιτιστικά  θέματα του νησιού είναι μερικά από τα θέματα  που θα αναπτυχθούν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και συνεργάτης του www.odialogos.gr, Γιώργος Κουκουλιάτας θα εισηγηθεί το θέμα «Ο πολιτισμός ως μέσο τουριστικής προβολής – Μία πρόταση για την Κάσο».

Το αναλυτικό Πρόγραμμα του Διεπιστημονικού Συνεδρίου

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

18.00 Εγγραφές Συνέδρων

18.30 Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός –Καλωσόρισμα του Δημάρχου της Κάσου κ. Ερωτόκριτου Μιχάλη

Χαιρετισμός του βουλευτή Ν. Δωδεκανήσου, Προέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών  της Βουλής, Καθηγητή του Παν/μίου Αιγαίου, Μάνου Κόνσολα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), Δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Κουκουλιάτα

Χαιρετισμός της Προέδρου της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής, Προέδρου της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων, Καθηγήτριας του Α.Π.Θ κ. Τέσσας Δουλκέρη

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

19.002030

Συντονίζει η  Τέσσα Δουλκέρη

1. Ισμήνη Κριάρη, τ. Πρύτανης του Παντείου Παν/μίου, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου- «Πολιτισμός και Τουρισμός. Η περίπτωση της Δωδεκανήσου»

2. Δημήτρης Χαραλάμπης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης – «Επικοινωνία, Πολιτική και Τουρισμός σε περιόδους κρίσης»

3.  Θωμάς Γιάγκογλου, Senior Lector of Communication of the Arts Παν/μιου του Λονδίνου – «Αναγεννητικός τουρισμός, Μια νέα τάση στον τουρισμό»

4. Δημήτρης Γκαρτζώνης, Δημοσιογράφος, Υπ. Διδάκτορας Παντείου Παν/μιου, Γιώργος Παπούλιας, Δημοσιογράφος, Γιώργος Κουλουράς, Δημοσιογράφος, ΡίτσιΤσακούμη, Δημοσιογράφος – «Νέα μέσα/ Νέες τάσεις και τουρισμός»

Συζήτηση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25  ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

18.15 – 19.30

Συντονίζει  η  Ισμήνη Κριάρη

1. Βάλια Αμπατζή, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων / InternationalActionArt – «Στρατιωτικός τουρισμός – πόλος τουριστικής έλξης στα νησιά»

2. Βασιλική Δάλλα, Επιστήμων της Επικοινωνίας, Υπ. Διδάκτωρ του Παντείου Παν/μιου– «Ιστορικός τουρισμός στην Κάσο»

3. Γιώργος Κουκουλιάτας, Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, – «Ο πολιτισμός ως μέσο τουριστικής προβολής στα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης – Μια πρόταση για την Κάσο»

4. Μαστρόπουλος Ηλίας, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κάσου (ΚΟΔΕΔΗΚ) – «Η βαρύνουσα σημασία του εναλλακτικού τουρισμού ως μοχλός ανάπτυξης της Κάσου»

Συζήτηση

Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

19.45 – 21.00

Συντονίζει ο Δημήτρης Χαραλάμπης

1. Ζαχαρούλα Ανδρεοπούλου, Καθηγήτρια στη Πληροφορική και Τεχνολογίες για Πράσινες Περιφερειακές πολιτικές, Α.Π.Θ – «Τεχνολογικές Εφαρμογές: μελλοντικές προσεγγίσεις στην τουριστική ανάπτυξη»

2. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας – «Το Μέλλον του Τουρισμού εν μέσω covid-19. Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες από την ΕΕ»

3. Ναούμ Μυλωνάς, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Τουρισμού στο Ιόνιο Παν/μιο – «Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις ξενοδοχειακές μονάδες στην περίοδο της πανδημικής κρίσης COVID-19»

4. Τέσσα Δουλκέρη, Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ,Πρόεδρος της Ε.ΠΕ.Τ.Α.Δ – «Το μέλλον του τουρισμού»

Συζήτηση

20.50 – 21.00

Συμπεράσματα: Γιώργος Παπούλιας, Γιώργος Κουκουλιάτας,

Μέλη Επιστημονικής Επιτροπής

Πρόεδρος: Τέσσα Δουλκέρη, Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων Ε.ΠΕ.ΤΑ Δ, Καθηγήτρια του Α.Π.Θ.

Ισμήνη Κριάρη, Καθηγήτρια, τ. Πρύτανις του Παντείου Παν/μίου

Θωμάς Γιάγκογλου, Senior Lector of Communication of the Arts Παν/μιου του Λονδίνου

Δημήτρης Χαραλάμπης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης


Μέλη Οργανωτικής Επιτροπής

Πρόεδρος: Τέσσα Δουλκέρη, Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων Ε.ΠΕ.ΤΑΔ, Καθηγήτρια του Α.Π.Θ.

Δημήτρης Γκαρτζώνης, Δημοσιογράφος, Υπ. Διδάκτωρ του Παντείου Παν/μίου

Γεώργιος  Παπούλιας, Δημοσιογράφος – Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Ομάδα προβολής – Δημοσιότητας

Γιώργος Κουλουράς, Δημοσιογράφος, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού

Βούλγαρη Άννίτα, Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών, Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Παν/μίου

Γραμματειακή Υποστήριξη:

Σοφία Καλοθέου, Πτυχιούχος Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία  

Μαρία Λάζου