Τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Sigma Media Group τίμησε την παράδοση και την πρότυπη Ελληνική γεύση – Τον “διάλογο” εκπροσώπησε η δημοσιογράφος Αριστέα Κοντόζογλου

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, δυο σημαντικών δράσεων, που γίνονται κάτω απ΄το brand name του Action In Greece,της κινηματογραφικής – πολυμορφικής και πολυεπίπεδης πρωτοβουλίας – που αποτελεί αυτόνομα – μία απ΄τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου της Sigma Media Group απ΄το 2015 – πράττοντας ένα σπουδαίο έργο για την Ελλάδα .
https://sigmagroup.com.gr/
Το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ αποτελεί ένα πρότυπο οδηγό γεύσης για όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις Γαστρονομίας , που έντιμα και με σεβασμό υπηρετούν την τέχνη της Γαστρονομίας στο σύνολο της .

Σ΄έναν πανέμορφο χώρο δεξιώσεων , το ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO, στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό αισθητικής και γαστρονομικής απόλαυσης .
https://verandalatino.gr/
Την διοργάνωση της βραδιάς ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία και υψηλές παροχές υπηρεσιών το AITNA CATERING .
http://www.aitnacatering.gr/

Σκοπός της βραδιάς, η ανακοίνωση των 89 κορυφαίων της Γαστρονομίας της Ελλάδας, που αναδείχθηκαν μέσα στο 2022 ανάμεσα σε 560 επιχειρήσεις – που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ κι έφτασαν να πάρουν τη διάκριση των πέντε αστέρων .

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , Αναστάσιος Ζησόπουλος ( στη μέση )  με τους executive chef Ελένη Ψυχάρη και Σπύρο Κορωνάκη , εμπευστές του μενού μιας μοναδικής βραδιάς για τη δεξίωση της κοπής της πίτας της Sigma Media Group  και το σβήσιμο του πρώτου κεριού για τα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ACTION IN GREECE … 

Το εξαιρετικό μενού της βραδιάς, που βασίστηκε επάνω στα προιόντα 5 αστέρων που έχουν βραβευτεί απ΄το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , επιμελήθηκαν οι executive chef Ελένη Ψυχάρη και Σπύρος Κορωνάκης .

Περιηγηθείτε στο μενού της βραδιάς …

ΜΕΝΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΥΠΟΔΟΧΗ

WELCOME DRINK
Καινάρι ζεστό
Βιολογικό παγωμένο Τσάι
Βιολογικοί χυμοί αρώνειας

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ
Amuse bouche – χειροποίητα σουδάκια – χειροποίητα ταρτάκια
*με ξινοτύρι
*με πέστο
*με chutney μπούκοβο – ανανά
*με γεύση τόνου

Πλατώ Ελληνικών τυριών απ΄όλη την Ελλάδα

ΣΑΛΑΤΕΣ
Σαλάτα με βιολογική μαύρη και ξανθιά φακή με μπάτζο
Σαλάτα mille-feuille με chutney , κρέμα τυριών και λιαστή τομάτα
Τούρτα ντάκων με τυριά
Σαλάτα με αναμείκτα λαχανικά – τόνο και vinaigrette πορτοκαλιού

ΠΙΤΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ
Κεφαλονίτικη στριφτόπιτα
Σπανακοτυρόπιτα
Κασερόπιτα
Μανιταρόπιτα
Πρασόπιτα

ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Σουφλέ κανταίφι
Κεμπάπ με μαρμελάδα καρότο
Αποδομημένο παπουτσάκι
Κοπανιστή με μαρμελάδα τομάτας

LIVE COOKING – PASTA STAND
Λαζάνια σπανάκι με τυρί tofu vegan
Λαζάνια χαρούπι με γεύση χωριάτικης σαλάτας vegan
Ριζότο βασιλομανίταρο
Κριθαρότο με λαχανικά brunoise
Κριθαρότο Μεσογειακό
Λαζάνια καπνιστού σολωμού
Λαζάνια με μαριναρισμένο φιλέτο στήθος κοτόπουλο και καρότο

CARVING
Μπούτι χοιρινό σιγοψημμένο για 12 ώρες
Συνοδευτικό ρύζι με κινόα

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Βιολογική ρεβυθάδα με φιλέτο μόσχου Νάξου
Μοσχαράκι Νάξου σοφρίτο
Κοτόπουλο Dijon με τραχανά γλυκό
Φιλέτο μοσχάρι ραγού

ΓΛΥΚΑ
Βασιλόπιτα
Τούρτα με εκλέρ και σοκολάτα
Γιαουρτόγλυκο με παντζάρι και αχλάδι
Μπαφίσια ( παραδοσιακό κέρασμα Ηπειρώτικου γάμου )
Μπακλαβάς με κολοκύθα και μέλι πορτοκαλιού
Γλυκιά τάρτα-κανταίφι με ταχίνι σοκολάτας
Παραδοσιακός χαλβάς βανίλια
Δημιουργίες καραμέλας και ζαχαρωτών

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , Αναστάσιος Ζησόπουλος  και η Πρόεδρος της Sigma Media Group  και Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας και του Οδοιπορικού Γεύσης και Τουρισμού , Σοφία Στάμου .

Οι εταιρείες με τα προιόντα τους, που συνένωσαν όλη την Ελλάδα στο μενού της βραδιάς και απογείωσαν τις γεύσεις με την εξαιρετική τους πεντάστερη διάκριση είναι :

Bellisimo
Bousmalis
Creta votanica
Γιάννου τυροκομική
Ελαιόλαδο ΤΑΞΙΔΙ
Ελαιόλαδο KONOS HILL
Ζαφειράτος Παναγιώτης γλυκά του κουταλιού
Kandylas
Κρέατα Νάξου Αφοί Σιδερή
Λάσανον
Nινέλη
Όσπρια Χασίων
Τόνος Αλοννησιώτισσα
Τυροκομείο Νικόλας Πιτταράς
Τυροκομείο Βλάχα
Τυροσύρα τυροκομική

Σάγια Τσαουσίδου
President to the Association of European Journalists

Ευχαριστούμε τις εταιρείες :
Μυλωνάς Θύμιος
NIVICE GROUP
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Εκλεκτά τρόφιμα

Το δροσιστικό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν να προσφέρουν οι :
Agapi΄s land
Biokoziakas
Μπουμπάρης Νικόλαος

Το ζεστό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν οι :
Bellisimo
Θεσσαρώματα

Τη βραδιά απογείωσαν με το κρασί τους τα οινοποιεία , αποστάγματα και ποτοποιεία :
Βρυσσάς
Grivas Wines
Kaskoutas
Κτήμα Μανωλεσάκης
Οινοποιείο Μοροπούλου
Tzivani΄s Estate

Την ζαχαροτεχνική δημιουργική κάλυψη της βραδιάς ανέλαβε η πεντάστερη ζαχαροτέχνης Κυριακή Ανδρέαδη – που έφτιαξε ένα έργο τέχνης από ζαχαροπάστα για την παρουσίαση της βασιλόπιτας και μια ιδιαίτερη τούρτα παγώνι , που έγινε αντικείμενο θαυμασμού απ΄τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς .
Τη βραδιά στόλισε η εταιρεία King of Kandy με τις εκλεκτές ζαχαρένιες δημιουργίες της .
Οι πεντάστεροι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στη βραδιά , αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα αμοιβαίας στήριξης και σεβασμού και η ομάδα του Action In Greece μοίρασε πέντε αστέρων εκλεκτά δώρα στους επίτιμους καλεσμένους της βραδιάς .
Το δώρο έκπληξη αφορούσε το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας και προσέφερε η Χρυσούλα Παπαλέξη. Είναι μια διανυκτέρευση δυό ημερών για δύο άτομα στο ξενοδοχείο ΓΑΝΙΜΗΔΗΣ στο μαγευτικό Γαλαξείδι , που έχει βραβευτεί απ΄το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το εξαιρετικό του πρωινό . Το εστιατόριο πέντε αστέρων ΠΟΡΤΟ στο Γαλαξείδι , προσέφερε ένα γεύμα ή δείπνο στον τυχερό με το φλουρί της βραδιάς , που βρέθηκε στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ και ήταν η μικρή Σοφία Ειρήνη Σταθοπούλου.

Για ακόμη μια φορά ο πίνακας της κορυφαίας εικαστικού Άννας Δημάκη, διακόσμησε τον χώρο και ζέστανε το περιβάλλον με τα πολύτιμα μηνύματα του .

( από αριστερά προς δεξιά ) Ελένη Σολδάτου Χορεύτρια/χορογράφος, Founder/Owner “Training Factory”, καλλιτεχνικής δράσης “Δρόμων Δρώμενα” – Ευαγγελία Γκρίμπα
Συντονίστρια και εθελόντρια  της δράσης ” Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ – ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ” – Ερευνήτρια – Παιδαγωγός  Στέλεχος Υπουργείου Οικονομίας και ΑνάπτυξηςΕλευθερία Γκρίμπα Δημιουργός και εθελόντρια εκπαιδεύτρια της δράσης ” Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ – ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ” Μελετήτρια – Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός Στέλεχος  Υπουργείου Τουρισμού Μαριάννα Λαγουμιδου Πρόεδρος στην Επιστημονική Οικογένεια «i-paidi», 
Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, Γενική Γραμματέας στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελληνίδων Μητέρων Στα χέρια τους κρατούν τον πίνακα της εικαστικού Άννας Δημάκη , που φιλοτέχνησε το 2020 ειδικά για το Action In Greece και φέρει πολλά μηνύματα 

Τις συντονίστριες και παρουσιάστριες της βραδιάς , Στεφανία – Μαρία Βαλσαμάκη , Ευαγγελία Λεπεσιώτη και Θεοδώρα Γκίνη καθώς και την οικοδέσποινα της βραδιάς Σοφία Στάμου, επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Άννα Ακτσαλή και η εταιρεία Rich Girl Boudoir .
Το κομμωτήριο Christy Lazou στο Χαλάνδρι επιμελήθηκε τα χτενίσματα της Σοφίας Στάμου , της Στεφανίας Βαλσαμάκη και της Ευαγγελίας Λεπεσιώτη . Η beauty tender της Sigma Media Group Τζοάνα Κομποχόλη , επιμελήθηκε το μακιγιάζ των ως άνω κυριών .

Σοφία ΣτάμουΑριστέα Κοντόζογλου, Δημοσιογράφος Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, εκπρόσωπος του dialogos.grΒασίλειος Νικόλαος Βιτσιλόγιαννης, Δημοσιογράφος, Ιδρυτής του Greece Now Magazine στα Εμιράτα, Ανταποκριτής στο Greek City Times – Australia
Museum of Radio Broadcast and Arts – Greece

Την βραδιά στόλισαν με την εκλεκτή τους παρουσία υψηλοί προσκεκλημένοι , εκλεκτοί εκπρόσωποι της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ απ΄την Ελλάδα και το εξωτερικό , εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι ξένων επιμελητηρίων .
Την βραδιά αγκάλιασε επίσης, η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ :
Γιώργος Παπαθανασόπουλος / Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα
(Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού) – Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε. (Ένωση Δημοσιογράφων Πολιτισμού – Τουρισμού Ελλάδος)

Βασίλης Κουτρουμάνος, President of Greek Union of Photojournalists – photographers and videographers P.E.F.F.E.E – ” EIDISI “

Ελένη Κουμαντάνου – executive chef /Πρώην Αντιπρόεδρος στην  Ελληνική Ακαδημία αρχιμαγείρων
Ελένη Ψυχάρη – executive chef και συνεμπνεύστρια του μενού της βραδιάς
Κατερίνα Φιλίππου – Chemical Engineer / Wine Aficionado 

Γιώργος Κουρούτος / Master designer of sugar art – Executive pastry chef – Καθηγητής στην τέχνη των σχεδιασμών με ζαχαρόπαστα – Κορυφαίος εισηγητής σεμιναρίων για τη χρήση της ζαχαρόπαστας σε όλη την Ελλάδα
Πένυ Τσουκαράκη / Food Greek tv stylist κορυφαίων μαγειρικών εκπομπών – Scene designer σε εκπομπές μαγειρικής – Σύμβουλος γαστρονομικής αισθητικής και προώθησης
Το σημαντικότερο μέρος της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των 89 επιχειρήσεων Γαστρονομίας , που κέρδισαν το στοίχημα της υψηλής προσφοράς στο Παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι .

( από αριστερά προς δεξία ) Costantino Salis, Πρόεδρος Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού –
Σοφία Στάμου, Renato Gallieri, Μέλος Δ.Σ. Επιτροπής Ιταλών Εξωτερικού και η σύζυγός του Evi Gallieri

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ

1)ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΚΩΣ

2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ
ΚΩΣ

3) Ranis , ελαιόλαδο
ΠΑΤΡΑ

4) Αρτινό γλυκάκι , γλυκά του κουταλιού
ΑΡΤΑ

5) Bellisimo
Διάφορα προιόντα , μείγματα μπαχαρικών κα
ΑΘΗΝΑ

6) ΑΦΟΙ ΚΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7) Μεσογειακοί Ελαιώνες – Ελαιόλαδο
ΑΤΤΙΚΗ

8) Konos Hill – Ελαιόλαδο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 

9) Voras Flavors – ΑΛΛΕΙΜΜΑΤΑ – ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ κα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

10) ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ – Σάλτσα τομάτας – Όσπρια – Εξειδικευμένες παρασκευές
ΓΡΕΒΕΝΑ 

11) Κτήμα Αλευράς , ελαιόλαδο
ΜΕΣΣΗΝΙΑ

12) ΗΛΙΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΖΑΧΑΡΩ

13) ΙΔΑΙΟΝ ΝΕΚΤΑΡ – ΜΕΛΙ
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

14) Agapi΄s land – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΜΕ ΑΡΩΝΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ

15) ΧΑΡΙΤΟΣ Κανελλάδα – Σουμάδα – Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι
Νίσυρος

16) Πρότυπο μελισσοκομικό εργαστήρι Μελόσταγμα
ΛΕΣΒΟΣ

17) Passion Honey – ΜΕΛΙ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

18) BIOKOZIAKAS – ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

19) ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Ζυμαρικά και άλλα προιόντα
ΤΗΝΟΣ

20) Τόνος Η ΑΛΩΝΙΣΣΙΩΤΙΣΣΑ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

21) Οινοποιείο Μορόπουλου
ΤΡΙΠΟΛΗ

22) ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΛΑΡΙΣΑ

Σοφία Στάμου, Κυριάκος Τσικορδάνος, Δημοσιογράφος Διευθυντής 7nea.gr  & greekaffair.news

23) CUMA – ΣΥΚΑ ΚΥΜΗΣ
ΕΥΒΟΙΑ

24) Edanos Winery
ΑΧΑΐΑ

25) Κρεοπωλείο Παπανικολάου
ΑΘΗΝΑ

26) Lasagnon ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ

27) ΑΦΟΙ ΣΙΔΕΡΗ – ΚΡΕΑΤΑ ΝΑΞΟΥ
ΝΑΞΟΣ

28) Gaia Olives, ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

29) Κρεοπωλείο ΖΟΡΜΠΑΣ
ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ – ΠΑΣΤΡΟΥΜΑΣ
ΣΕΡΡΕΣ

30) Κρεοπωλείο Θανάσης στο Καματερό
ΑΘΗΝΑ

31) Κρεοπωλείο Αμερικάνος
ΑΘΗΝΑ

32 ) ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΠΕΛΛΑ

33) Grivas Wines
ΑΓΡΙΝΙΟ

34) Κτήμα Μανωλεσάκης
ΔΡΑΜΑ

35) Χειροποιήματα Sweet Garden KA
ΖΑΧΑΡΟΤΕΧΝΕΙΟ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

36) Korys Organic Honey , ΜΕΛΙ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

37) Ζυμαρικά Arkadikamas
ΑΡΚΑΔΙΑ

38)ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

39) Γαλακτοκομικά προιόντα οικογένειας Αβραμίδη
ΚΟΖΑΝΗ

Στεφανία Μαρία Βαλσαμάκη, Food Blogger, Food Influencer, CEO  του κορυφαίου food blog : https://www.instagram.com/greekfood__/ – Social Media Manager της Sigma Media Group για την διαχείριση πελατολογίου στο Ιnstagram  

40) ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ
ΒΕΡΟΙΑ

41) ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ

42)Katrvin Οινοποιείο
Αχαΐα

43) Tzivani’s estate – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
EYBOIA

44) Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
ΠΗΛΙΟ

45) AINOS WINES
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

46) Κρεοπωλείο Γιώργος Κάβουρας
ΚΟΡΙΝΘΟΣ

47) ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΚΡΗΤΗ

48) ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΒΡΥΣΣΑΣ
ΛΑΡΙΣΑ

49) ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ
ΣΥΡΟΣ

Βασίλης Νάτσιος, Δημοσιογράφος cosmopoliti.com Σπύρος Σιακαντάρης, Αρθρογράφος

50) EVORA SUITES-ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

51) ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ , ΝΙΣΥΡΟΣ

52) La Sousourela
Iταλικό εστιατόριο , Αθήνα

53) ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ – Οπωροκηπευτικά / Χώρος πρότυπων γαστρονομικών δράσεων
ΜΕΓΑΡΑ

54) Kalymnos Sea Food – Καπνιστά και αλίπαστα
ΚΑΛΥΜΝΟΣ

55) BIOAROMACRETE – Μέλι / Αρωματικά ελαιόλαδο – Διάφορα προιόντα
ΚΡΗΤΗ

56) ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΥΖΥΜΟΝ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

57)  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

58) Ecofarm Kariofyllis – Φάρμα Καριοφύλλη / Προιόντα αρώνιας

ΛΕΣΒΟΣ

59) ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

60) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΣ – ΠΕΣΤΡΟΦΑ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

61) Villaggio Café Meze
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
Καρπενήσι

62) ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ

63) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

64) TAXIDI OLIVE FARM – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΚΡΗΤΗ

65 ) ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΕΙΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΒΕΓΓΟΣ
ΝΙΣΥΡΟΣ

66) 824 coffee house – Snack / Bar / Coffee Καρπενήσι

67) Ritis honey – ΜΕΛΙ
ΑΙΓΙΟ

68) ΟΚΤΑΠΟΥΣ ΛΗΜΝΟΣ – Καπνιστά και αλίπαστα
ΛΗΜΝΟΣ

69) ΚΑΦΕ ΔΑΝΔΑΛΗΣ ΚΡΗΤΗ

70) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BARRIQUE PORT
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

71) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ OROMEDON ΚΩΣ

72) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑ

73) ΟΡΕΙΝΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΑ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

74) ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΛΥΒΟΣ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

75) Hotel ΓΑΝΗΜΗΔΗΣ – ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

76) Ν.Α. ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
Κορυφαίοι Έλληνες Εισαγωγείς για το προιόν Bundaberg
ΧΙΟΣ

77)ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΡΠΟΣ
ΑΘΗΝΑ

78)ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

79) ΚΤΗΜΑ ΓΑΛΑΡΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

80) Pasta Pelion ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΠΗΛΙΟ

81) ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Η ΒΛΑΧΑ – ΤΣΕΛΕΠΗΣ
ΠΕΛΛΑ

82 ) Creta votanica
Βότανα – Τσάι
ΚΡΗΤΗ

83) ΝΙΝΕΛΙ
Βιοτεχνικά κατεψυγμένων ζυμών και προιόντων
ΑΘΗΝΑ

84) King of Candy
Ζαχαρωτά – καραμέλες
ΑΘΗΝΑ – ΝΑΞΟΣ

85) Kandylas
Χαλβάς – Προιόντα ζαχαροπλαστικής – Ζαχαροειδή
Κανδύλας
ΒΕΡΟΙΑ

85) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΦΑΛΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

86) Τυροκομείο Νικόλα Πιτταρά
Νάξος

87) ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΡΤΟ
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

88) ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

89)Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ , ΜΕΛΙ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Απ΄όλη την Ελλάδα , τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά βραβευθέντες εκ των 89 κι έδωσαν όλοι μαζί το μεγάλο ραντεβού για το Παγκόσμιο Forum Γαστρονομίας , που διοργανώνει το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και το Action In Greece για το 2024 .

Προετοιμαζόμαστε για τα νέα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που θα γίνουν μέσα στο 2023 κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα δρώμενα που έπονται την νέα χρονιά .