Μέλλον της Ευρώπης: οι θεσμοί της ΕΕ συζητούν με τους πολίτες της Διάσκεψης στις Βρυξέλλες

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, οι θεσμοί της ΕΕ θα παρουσιάσουν στους πολίτες που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκές και εθνικές ομάδες πολιτών τις πρωτοβουλίες τους σε συνέχεια της Διάσκεψης και των προτάσεών της

Εκπληρώνοντας τη δέσμευση που ανέλαβαν ενώπιον των πολιτών κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν μια «εκδήλωση ανατροφοδότησης» (feedback event) στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί διαδραστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων και των πολιτών που συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές επιτροπές πολιτών, καθώς και εκπροσώπων εθνικών ομάδων πολιτών και εκδηλώσεων. Εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου από τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ θα εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ δίνει συνέχεια στη Διάσκεψη και τις προτάσεις της.

Πότε: Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα της Διάσκεψης και οι δημόσιες συνεδριάσεις της θα μεταδοθούν στο Κέντρο Πολυμέσων του Κοινοβουλίου. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα ΜΜΕ, με πληροφορίες για το πώς μπορούν δημοσιογράφοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που φιλοξενεί το Κοινοβούλιο.

Σχετικές πληροφορίες

Τους τελευταίους μήνες, τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν εργαστεί για να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους να ενεργήσουν βάσει των προτάσεων της Διάσκεψης, ξεκινώντας τη διαδικασία εφαρμογής τους και δίνοντας συνέχεια σε αυτές, το καθένα σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του αντιστοιχεί βάσει των Συνθηκών της ΕΕ. Οι 49 προτάσεις της Διάσκεψης, σε εννέα τομείς δράσης, περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 μέτρα για τον τρόπο επίτευξής τους και καταρτίστηκαν με βάση τις συστάσεις των ευρωπαϊκών και εθνικών ομάδων πολιτών, καθώς και το έργο των εθνικών εκδηλώσεων, των στοιχείων από την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εννέα θεματικών ομάδων εργασίας και της Ολομέλειας της Διάσκεψης.