Ενημέρωση ενδιαφερομένων για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα συμμετέχουν στην 85η ΔΕΘπου θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Η προετοιμασία για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου και σημαντικότερου επιχειρηματικού και πολιτικού γεγονότος της χρονιάς, της 85ης ΔΕΘ, έχει ήδη ξεκινήσει. Η διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ ειδικότερα μετά την περσινή της ακύρωση, είναι ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και για τη χώρα μας, καθώς θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση όλων των παραγωγικών κλάδων μετά από 14 και πλέον μήνες υπολειτουργίας. Καθώς η Ελλάδα είναι στο προσκήνιο με θετικό πρόσημο το τελευταίο διάστημα, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να τιμήσει τη χώρα μας μέσα από το μήνυμα: «85η ΔΕΘ – Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» παρουσιάζοντας την στο επίκεντρο της εκθεσιακής διοργάνωσης.
Στόχος της Περιφέρειας μας με τη συμμετοχή της είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.
Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΠΤΑ ΚΜ έχουν προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερο, το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας μας.
Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand περίπου 6 τ.μ. ανά επιχείρηση), να αποστείλουν συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή g.ganatsios@pkm.gov.gr, όχι αργότερα από την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

  • τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
  • τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ,
  • τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Σημειώνεται ότι η 85η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη Covid Free έκθεση της Ευρώπηςπου θα στείλει το μήνυμα του σεβασμού της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας. Στόχος του εθνικού εκθεσιακού φορέα (ΔΕΘ-Helexpo) θα είναι η δημιουργία ενός πλήρως ελεγχόμενου και ασφαλούς περιβάλλοντος, όπου η εκθεσιακή δραστηριότητα, αλλά και εκθέτες και επισκέπτες θα επιστρέψουν χωρίς φόβο στην κανονικότητα. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή και 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.