Μ. Ζορπίδης: Οι τακτικές που στρέφονται εναντίον της Θεσσαλονίκης και των εισοδημάτων των πολιτών πρέπει να σταματήσουν

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Ζορπίδης που για ακόμη μια φορά ομάδα πολιτών μέσω προσφυγής στο συμβούλιο της Επικρατείας, επιχειρούν με αίτημα αναστολής εργασιών στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, να εμποδίσουν την ομαλή κατασκευή του έργου.
Όπως δήλωσε ο κ. Ζορπίδης « η πόλη χρειάζεται το μετρό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της αλλά και για λόγους αναπτυξιακούς. Ωστόσο, κάποιοι λειτουργώντας ενάντια στο συμφέρον ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, επιχειρούν για ακόμη μια φορά να μπλοκάρουν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που υλοποιείτε αυτή τη στιγμή, επιφέροντας τεράστια ζημία σε πολίτες και επαγγελματίες. Τα επιχειρήματα τους δεν έχουν βάση και για αυτό κάθε φορά απορρίπτονται από τη δικαιοσύνη. Επομένως όταν κάποιοι επιχειρούν να ρίξουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου, ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους».
Το ΕΕΘ τονίζει πως «οι νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου θα έχουν ολέθριες συνέπειες στους ήδη επιβαρυμένους από τις εργασίες καταστηματάρχες της περιοχής. Αυτές οι τακτικές που στρέφονται εναντίον της πόλης και των εισοδημάτων των πολιτών πρέπει να σταματήσουν».
Το ΕΕΘ έχει υπογράψει την κοινή ανακοίνωση αγανάκτησης για την νέα προσφυγή στο ΣτΕ και την προσπάθεια κωλυσιεργίας του έργου, που συνυπογράφουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.