Ελλάδα-Βοσνία… ποδοσφαιρική συμμαχία!

Για μία καλοκαιρινή μέρα (Kυριακή 19 Ιουνίου 2022) η Ακαδημία Σ.Φ.Κ. Πιερικός υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου (Α’ ΔΑΚ, βοηθητικά γήπεδα) και καλοσώρισε ποδοσφαιριστές (Κ12, Κ14 & Κ16) από τη Βορειοανατολική Βοσνία, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους. Υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής αποστολής από το εξωτερικό ήταν ο παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, Νίκολα Νίκιτς (με τον γιο του, Μπράνισλαβ Νίκιτς, να έχει αποτελέσει και ποδοσφαιριστή του Πιερικού στο πρόσφατο παρελθόν).

Mέσω της διάδρασης και της ποδοσφαιρικής συνύπαρξης με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους διαφορετικής πολιτισμικής όσμωσης και κουλτούρας -που αποδείχθηκαν φιλικά διακείμενοι με το ελληνικό στοιχείο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας-, αναδείχθηκε, εκτός των άλλων, η ποιότητα της ελληνικής φιλοξενίας και η πολυσήμαντη αξία και συμβολή του ποδοσφαίρου, ως συνεκτικός δεσμός λαών και ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Το νέο ποδοσφαιρικό ραντεβού, αν και όχι προκαθορισμένο, για τη Βοσνία στο μέλλον, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης προς τους οικοδεσπότες, αφήνει ανοιχτές τις πόρτες για μία συνέχιση της συνεργασίας στην ίδια ή σε διαφορετική κατεύθυνση.

Συνέντευξη του «Ελληνοβόσνιου» προπονητή, Νίκολα Νίκιτς

Επιλεγμένα στιγμιότυπα των αγώνων όλων των ηλικιακών κατηγοριών του τουρνουά