Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Τα συνδικάτα δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται

Ανακοίνωση συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης στο Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ και την ΟΕΧΒΕ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης δηλώνει εκ νέου την αμέριστη συμπαράσταση του στο Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ και την ΟΕΧΒΕ και στον εμβληματικό αγώνα που δίνουν εδώ και χρόνια απέναντι στην ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία του γνωστού σε όλους για τις πρακτικές του, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο οποίος, προσποιούμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Λιπάσματα Καβάλας και τα όσα πρωτάκουστα εκεί λαμβάνουν χώρα, κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΕΧΒΕ και των μελών της Διοίκησής της αξιώνοντας 2.000.000 € ως ηθική βλάβη για δήθεν προκληθείσα στο πρόσωπο του δυσφήμιση δια του τύπου.
Πρόκειται για μια απαράδεκτη επίθεση σε βάρος συναδέλφων, η οποία ισοδυναμεί με επίθεση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τον διαρκή αγώνα του κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και αναλγησίας.
Στεκόμαστε μαζί με την Ομοσπονδία και διαμηνύουμε ότι σε καμία περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα φιμωθεί απέναντι σε παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές, που επιδιώκουν την ταπείνωση, την οικονομική εξόντωση, την ψυχική εξουθένωση και την οικογενειακή συντριβή υπερήφανων και αξιοπρεπών εργαζομένων, οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά σε εργασιακές σχέσεις «γαλέρας».
Ο αγώνας των Εργαζομένων της ΒΦΛ και της ΟΕΧΒΕ για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία είναι ένας δίκαιος αγώνας στον οποίο σταθερά και συνειδητά είμαστε αλληλέγγυοι.