Προτεραιότητα η συντήρηση και η αναβάθμιση του αρχαίου θεάτρου Δίου

Συνάντηση ΟΡ.ΦΕ.Ο. και αντιπεριφερειαρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου:

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου  πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του  Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευόμενος από  τον Αντιπρόεδρο του  Δ.Σ.   Οδυσσέα Μανωλόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ.  Ραφαήλ Μετενίδη και  Βασίλειο Δήμου.

Στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., κ. Παπαχρήστος, παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει η διοίκηση για το 2023 και συζήτησε με την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου τις δυνατότητες υποστήριξης του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Κυρίως συζητήθηκε το θέμα συντήρησης και αναβάθμισης του αρχαίου θεάτρου Δίου, στο οποίο με την υπάρχουσα κατάσταση είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια  εκδηλώσεις.  

Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας χρηματοδοτεί την εκπόνηση μελέτης συντήρησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών του θεάτρου που υλοποιείται από την Πιερική Αναπτυξιακή.

Η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συντήρηση και επί πλέον η αναβάθμιση του αρχαίου θεάτρου, αλλά και γενικότερα των υποδομών του αρχαιολογικού πάρκου Δίου, αποτελεί για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προτεραιότητα υψίστης σημασίας. Στηρίζουμε δυναμικά και έμπρακτα το Φεστιβάλ Ολύμπου, γιατί μέσα από αυτό, εκτός των άλλων, προβάλλονται οι αρχαιολογικοί μας χώροι, γεγονός που συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορίας μας και συγχρόνως στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας. Το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας,  είναι ένας δυναμικός οργανισμός που συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Aπό την πλευρά του ο κ. Παπαχρήστος, αφού ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου, έθεσε μια σειρά θεμάτων τα οποία θα πρέπει να τεθούν στην κοινή συνάντηση που θα έχουν Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Δήμος Δίου-Ολύμπου και ΟΡΦΕΟ, στις 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με την Υπουργό Πολιτισμού.